KRAJ NEGATIVNE SERIJE: "Bela tačka" presudila "čivijašima" - Novosađani nastavljaju borbu za vrh tabele! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.04.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija od pet mečeva bez uspeha, konačno je prekinuta.

KRAJ NEGATIVNE SERIJE: "Bela tačka" presudila "čivijašima" - Novosađani nastavljaju borbu za vrh tabele! (VIDEO)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Više od mesec dana bilo je potrebno popularnim "kanarincima" da stignu do tri prvenstvena boda. Od susreta na beogradskoj "Marakani" kada su rezultatom 2:0 savladali RFK Grafičar, fudbaleri iz "srpske Atine" odigrali su pet mečeva u kojima su zabeležili dva remija (GFK Sloboda Užice 0:0 i Inđija Toyo Tires 1:1) i tri poraza (Radnički Novi Beograd 0:1, Metalac Gornji Milanovac 0:1 i Radnički Sremska Mitrovica 1:4).

 

Konačno, rezultatski uspeh ostvaren je u gradu na obalama Save gde je pogotkom Vojislava Balabanovića RFK Novi Sad 1921 osvojio bodove kojima ostaje u trci za plasman u baraž za popunu superligaškog karavana.

Prvi period igre protekao je u potpunoj dominaciji fudbalera šabačke Mačve, a gosti su zahvaljujući čuvaru mreže Vladanu Elesinu uspeli da sačuvaju rezultatski egal. Ređale su se prilike Pejovića, Ristivojevića, Belića i Novakovića, ali je već pomenuti golman "kanarinaca" bio neprelazna prepreka "čivijašima".

U nastavku susreta viđena je potpuno drugačija sliak na terenu. Činilo se da su gosti na teren izašli sa potpuno novim timom, što je donelo rezultat u 57. minutu susreta. 

Popović je prvo izgubio loptu, a zatim nesmotreno u šesnaestercu startovao na Vojislava Balabanovića i za sudiju Miroslava Miletića nije bilo dileme, jedanaesterac. Upravo je Balabanović bio i izvođač najstrože kazne, loptu je poslao u jednu, a golmana Samurovića u drugu stranu za veliko slavlje gostujuće ekipe.

Nastavak susreta protekao je u pokušajima domaće ekipe da stigne do rezultatskog poravnanja, ali su njihovi napadi bili stihijski i nisu uspeli ozbiljnije da priprete sjajnom Vladanu Elesinu.

 

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Mačva (Šabac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:1 (0:0)

Stadion: FK Mačva u Šapcu

Gledalaca: 800

Sudija: Miroslav Miletić

Strelac: V. Balabanović u 57. minutu iz jedanaesterca

Žuti kartoni: Ristivojević, Nešković, Novaković, Panić, Pavić (Mačva); Živković, Balabanović, Elesin, Mladenović, Milosavljev (RFK Novi Sad 1921)

Mačva (Šabac): Samurović, Popović, Jevtić, Vraštanović (Bašić), Delić, Novaković, Ristivojević, Branković (Panić), Savković, Pejović, Nešković (Pavić). Trener: Ivan Kurtušić

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Elesin, Cucin, Radivojević, V.  Balabanović (Vlalukin), Obeng, Mladenović (Milisavljević), Leandro, M. Balabanović, Živković (Milosavljev), Blagojević, Jokić. Trener: Branko Žigić

Već u sredu 12. aprila na programu je vanredno kolo prvoligaškog karavana kada će "kanarinci" dočekati ekipu Loznice, dok će šabačka Mačva na kruševačkoj "Mladosti" odmeriti snagu sa ekipom Trayala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading