ŠOK NA MARAKANI: Blickrig "kanarinaca" dovoljan za nova tri boda! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.03.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu zaista deluju moćno.

ŠOK NA MARAKANI: Blickrig "kanarinaca" dovoljan za nova tri boda! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Grafičar

Derbi susret 22. kola Prve lige Srbije odigran je danas na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", a akteri su bili ekipe RFK Grafičara i RFK Novog Sada 1921.

 

Očekivao se zanimljiv i rezultatski neizvestan susret, a razlog zbog čega do toga nije i došlo, glavni su krivci fudbaleri iz "srpske Atine" koji su za samo sedam minuta u uvodnim trenucima susreta dva puta matirali Ivana Gutešu i pratkično već tada rešili pitanje pobednika.

Početnu inicijativu imali su domaći fudbaleri, ali je do pogotka ipak stigla gostujuća ekipa. Igrao se 14. minut meča, Jovan Kokir je sjajno izveo slobodan udarac sa 18 metara i mreža "grafosa" se zatresla prvi put.

Isti igrač bio je glavni akter i kod drugog pogotka Novosađana. Na njega je u šesnaestercu domaćina startovao Filip Vasiljević i za glavnog sudiju Aleksandra Lukića nije bilo dileme, jedanaesterac. Precizan sa "bele tačke" bio je Vojislav Balabanović za dupliranje prednosti u 21. minutu meča.

Prema očekivanju u nastavku susreta intenzitet igre bio je na znatno nižem nivou. Gostujući fudbaleri su umešno čuvali stečenu prednost, dok domaća ekipa nije uspevala ozbiljnije da ugrozi Vladana Elesina i bodovi su na kraju, zasluženo otišli put Novog Sada.

 

Ekipa trenera Marka Neđića doživela je i drugi neuspeh na startu prolećnog dela šampionata. Popularni "grafosi" su nakon poraza od pančevačkog Železnićara na svom terenu, doživeli i drugi neuspeh čime su znatno zakomplikovali svoj trenutni položaj na tabeli i doveli u pitanje ne samo direktan plasman u elitni rang, već sada ostaje pitanje da li RFK Grafičar može stići i do pozicije koja vodi u baraž za popunu Super lige Srbije.

Sa druge strane puleni trenera Branka Žigića nastavljaju sa serijom trijumfa. Nakon Trayala (3:0) i Jedinstva sa Uba (2:0), ostvarili su pobedu i nad direktnim konkurentom u ostvarenju ciljeva, a posebno upada u oči činjenica da su Novosađani tokom tri meča postigli sedam pogodaka, a istovremno je njihova mreža ostala netaknuta.

RFK Grafičar (Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:2 (0:2)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 300

Strelci: J. Kokir 14`, V. Balabanović 21`

Žuti kartoni: Radojević, Nedeljković (RFK Grafičar); Elesin, Radivojević (RFK Novi Sad 1921)

RFK Grafičar: Guteša, Nedeljković, Petrović, Bubanj (Bajić), Vasiljević, Ivelja (Dimitrić), Ćurić, Nikolašević, Đurić (Vukičević), Radojević, Stajić (Mekenzi).

RFK Novi Sad 1921: Elesin, Radivojević, V.Balabanović (Blagojević), Mladenović (Vujaklija), Leandro, Kokir (Serdar), M.Balabanović, Milošević, Živković (Kamara), Jokić, Mažić.

U narednom 23. kolu Prve lige Srbije ekipa Grafičara gostuje u Kruševcu gde će se sastati sa ekipom Trayala, dok će Novosađani ugostiti užičku GFK Slobodu.

Prva liga Srbije, 22. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - Loznica (Loznica) 1:1

Metalac (Gornji Milanovac) - Rad (Beograd) 1:0

Inđija Toyo Tires (Inđija) - IMT (Novi Beograd) 0:1

Radnički (Novi Beograd) - Železničar (Pančevo) 1:2

GFK Sloboda (Užice) - Zlatibor (Čajetina) 3:0

OFK Vršac (Vršac) - Mačva (Šabac) 3:0

RFK Grafičar (Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:2

Jedinstvo (Ub) - Trayal (Kruševac) 1:0

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading