SANJAJU NAJLEPŠE SNOVE: Novobeogradski "majstori" na korak od podviga!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavlje se pitanje, dokle može stići novobeogradska ekipa?

SANJAJU NAJLEPŠE SNOVE: Novobeogradski "majstori" na korak od podviga!

Foto: GFK Sloboda Užice

Fudbaleri novobeogradskog Radničkog jesenji deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije okončali su trijumfom nad Loznicom u Klupcima rezultatom 2:1 čime su, činilo se, privremeno da pobegnu iz zone ispadanja, ali su mnogi poznavaoci fudbalske igre, ekipi sa stadionu "kraj Studenjaka" predviđali grčevitu borbu za opstanak u nastavku takmičenja.

 

Međutim, tokom zmske pauze "majstore" je preuzeo ruski stručnjak Andrej Černišov i klub je u uvodnih osam prvenstvenih mečeva zabeležio četiri pobede i po dva remija i poraza, a nakon susreta protiv užičke GFK Slobode, novobeogradski Radnički se novim, petim prolećnim trijumfom, našao na poziciji koja u nastavku šampionata vodi u plej-of.

Gosti su tokom prvog dela igre bili bolji takmac na terenu. Propustile su "ere" nekoliko izglednih prilika, ali se mora i istaći da su im dva pogotka poništena. Gol u 17. minutu je opravdano poništen zbog prekršaja, da bi u samom finišu prvog perioda igre na asistenciju linijskog sudije gol poništen zbog ofsajda.

U nastavku susreta tempo igre nije bio na zadovoljvajućem nivou, ali su i dalje Užičani bili dominantniji na terenu. Baćanin je u 63. i 79. minutu propustio dve izgledne prilike.

Sve što su "ere" propustile tokom susreta došlo je na naplatu u samom finišu meča. Nakon centaršuta Nedeljkovića, loptu je na drugoj stativi dočekao Miloš Gordić i smestio je u mrežu Vukašinovića. Igrao se 89. minut susreta.

Foto: Starsport

Rus vodi "majstore" ka plej-ofu

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 1:0 (0:0)

Stadion: FK Radnički

Gledalaca: 300

Sudija: Nikola Bikić

Strelac: M. Gordić u 89. minutu

Žuti kartoni: S. Lukić, Andrić, Nedeljković, Gordić (Radnički); Miličić (GFK Sloboda)

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Nedeljković, Ilić, S. Lukić, Matejević, Obradović (Nuredini), Marjanović (Veličković), Andrić, M. Lukić (Đokić), Gordić, Kojić (Ahmetović).

GFK Sloboda (Užice): Vukašinović, Cvetić, Rašković (Milekić), Đukić (Radoman), Đ. Glišović (Golubović), Bačanin, R. Glišović, Ristić (Gajić), Petrović (Jovanović), Miličić, Stanojević.

Već u sredu 12. aprila na programu su mečevi vanrednog 29. kola u kojem će Radnički dočekati OFK Vršac, dok će užička GFK Sloboda na stadionu "RAdomir Antić" odmeriti snagu sa ekipom Inđije Toyo Tires.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading