SPAŠAVALI SU, ŠTA SU SPASITI MOGLI: Partizanove bebe ne mare za romantiku - remi OFK Beograda ravan porazu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to je jednom moralo da se dogodi...

SPAŠAVALI SU, ŠTA SU SPASITI MOGLI: Partizanove bebe ne mare za romantiku - remi OFK Beograda ravan porazu! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/MerkurXtip

Pred fudbalerima OFK Beograda ovog proleća redom su padali dobanovačk Budućnost (3:1), BASK TEK (2:1), Sinđelić (2:1), lazarevački Borac (3:1) i Zvezdara (2:0) i ne računajući veliki derbi koji će biti odigran u Gornjoj varoši polovinom meseca maja, svi u redovima "romantičara" apostrofirali su gostovanje u "Zemunelu", kao verovatno i najteže do kraja ovosezonskog takmičenja.

 

Veliku pažnju ljubitelja fudbala privukao je susret na Sportskom centru "Partizan-Teleoptik" i na kraju može se reći da su zadovoljni napustili popularni "Zemunelo".

Prvi period igre protekao je u obostrano otvorenoj igri u kojoj su gosti sa stare Karaburme dominirali, dok su puleni trenera Milana Stojanoskog uglavnom pokušavali gol Aleksandra Stankovića da ugroze nakon polukontri i kontri.

Izglednije prilike beležimo pred golom Matije Gočmanca, ali je mreža Teleoptika ostala netaknuta prevashodno zahvaljujući dekoncentraciji i nesnalažljivosti "romantičara" u odsudnim trenucima.

I kada se očekivalo da će prvi period igre biti okončan bez pogodaka, Nikola Dukić je sjajno izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, lopta je pogodila nekoga u živom zidu OFK Beograda, promenila smer i završila u mreži Stankovića.

Već u sledećem napadu domaćin je mogao i da duplira prednost. Sjajno je Nikola Lakčević "nanizao" nekoliko fudbalera OFK Beograda, uputio je udarac sa 13, 14 metara, ali je Stanković krajnjim naporom ovoga puta uspeo da sačuva svoju mrežu.

Foto: youtube.com/printscreen/MerkurXtip

Trenutak kada je Nikola Dukić matirao Stankovića

 

Znalački je domaćin u nastavku susreta čuvao stečenu prednost. Gosti su, prema očekivanju, imali terensku inicijativu, ali ozbiljnijih prilika da ugroze Gočmanca nije bilo.

Favorit konačno uspeva da stigne do gola u 71. minutu. Odlično su vezni fudbaleri OFK Beograda reagovali na ispucavanje domaćeg golmana, usledila je brza razmena pasova nakon koje Kudrić upošljava Todorovića koji je prošao po levom krilu, lopta je stigla do mladog Marka Stojanovića koji upošljava Nenada Kudrića, a centarforu "romantičara" nij bilo teško da sa sedam, osam metara iskosa sa desne strane preciznim udarcem po zemlji zatrese mrežu "optičara".

Postignuti pogodak dao je krila gostima koji su još ofanzivnije krenuli ka golu Teleoptika, ali izglednijih prilika za promenu rezultata nije bilo.

Zanimljiv detalj zabeležen je po isteku 90. minutu susreta. Nakon starta odbrambenog fudbalera domaće ekipe, u šesnaestercu domaćina ostao je da leži Marko Stojanović, ali je glavni sudija meča Filip Marković pokazao napadaču gostiju žuti karton zbog simuliranja.

Po okončanju susreta niti jedna od ekipa nij bila zadovoljna postignutim rezultatom, a posebno se to odnosi na pulene trenera Sime Krunića koji nakon remija u "Zemunelu" više ništa ne drže u svojim rukama.

 

 

- Srpska liga Beograd, 21. kolo:

Teleoptik (Zemun) - OFK Beograd (Beograd) 1:1 (1:0)

Stadion: SC "Partizan-Teleoptik"

Gledalaca: 350

Sudija: Filip Marković

Strelci: N. Dukić u 45. minutu za Teleoptik; N. Kudrić u 71. minutu za OFK Beograd

Teleoptik (Zemun): Gočmanac, Bojat, Dukić, Stanković, Stamenković, Purić, Đurić, Čermelj, Arambašić, Lakčević, Petrović. Na klupi su bili: Ljubanović, Kekić, Gajić, Borović, Lekić, Krstić, Ostojić. Trener: Milan Stojanoski

OFK Beograd (Beograd): A. Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Plavšić, Smiljanić, Todorović, Bajić, Mićić, Đermanović, Kaluđerović. Na klupi su bili: Jevtić, Stojanović, Kudrić, Stojančić, N. Stanković, Minić, Mrkela. Trener: Simo Krunić

U narednom, 22. kolu fudbaleri OFK Beograda dočekuju Ušće Novi Beograd, dok će Teleoptik gostovati na Carevoj ćupriji ekipi BASK TEK.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading