“PRESREĆNI SMO ZBOG POBEDE I PROLASKA U FINALE": Crveno-beli deveti uzastopni put u borbi za titulu ABA lige! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.05.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa sa Malog Kalamegdana sada može mirno da čeka rasplet u drugoj polufinalnoj seriji...

“PRESREĆNI SMO ZBOG POBEDE I PROLASKA U FINALE": Crveno-beli deveti uzastopni put u borbi za titulu ABA lige! (VIDEO)

Foto: KK Crvena zvezda

Košrakšaki klub Crvena zvezda plasirala se u finale plej-ofa regionalne ABA lige, pošto je u polufinalnoj seriji bila bolja od ekipe Mege. Crveno-beli su 3. maja na domaćem terenu savladali protivnika rezultatom 103:73, a onda četiri dana kasnije, u utorak, upisali trijumf i u gostima rezultatom 94:69.

U drugoj utakmici polufinala poenterski je najraspoloženiji bio Rokas Gedraitis sa 20 poena, a sjajnu partiju pružio je i Fredi Gilespi sa 16 poena i sedam skokova. Jago dos Santos je dodao 13 poena uz sedam asistencija, dok je Luka Mitrović postigao 10.

Izabranici Janisa Sferopulosa su tako sa 2:0 u polufinalnoj seriji uspeli da obezbede deveto uzastopno finala regionalnog takmičenja.

 

 

Jedan od onih koji definitivno ima iskustva igranja ABA finala jeste Dejan Davidovac, koji je posle pobede nad ekipom Mege rekao:

- Nismo najbolje otvorili utakmicu, to je jasno. Tokom druge deonice smo uspeli da nadoknadimo zaostatak i potom da potpuno rezultatski kontrolišemo utakmicu. Mislim da smo veći deo utakmice radili dobar posao i jako smo srećni zbog pobede i plasmana u finale.

Crveno-beli će protivnika u finalu saznati nakon “majstorice”, pošto je podgorička Budućnost uspela u dvorani "Morača" da pobedi Partizan rezultatom 74:73 čime je rezultat u seriji izjednačen na 1:1, a majstorica će biti odigrana u petak 10. maja sa početkom od 19 časova u Beogradskoj Areni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading