SRBIJA JE DOBILA NOVOG ŠAMPIONA? Nakon preokreta Zemun stigao do možda i ključnih bodova! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za šampionski pehar je okončana?

SRBIJA JE DOBILA NOVOG ŠAMPIONA? Nakon preokreta Zemun stigao do možda i ključnih bodova! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Zemun

Osmi dan meseca aprila može se ispostaviti na kraju kao ključan datum koji je odredio ovosezonskog šampiona beogradske grupe srpskoligaškog karavana i putnika u Prvu ligu Srbije.

 

Serija trijumfa ekipe Zamuna produžena je na sedam uzastopnih mečeva. Nakon pobede u poslednjem jesenjem kolu, u duelu sa lazarevačkim Borcem (3:0), nastavak šampionata doneo je u kojem su pred plavo-zelenima padali Zvezdara (1:0), Teleoptik (1:0), Ušće Novi Beograd (1:0), Prva Iskra (1:0) i Brodarac (4:1), a nakon susreta protiv kumodraškog srpskoligaša, ekipa iz Gornje Varoši je načinila možda i ključni korak ka ostvarenju zacrtanog klupskog cilja.

Međutim, nije se sve na terenu odvijalo kako su to Zemunci očekivali.

Oko stotinak gledalaca okupilo se na igralištu Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, a favorit je već u petom minutu susreta doživeo šok. Pogodak Nemanje Jankovića ne samo da je doneo prednost domaćoj ekipi, već je uticao i na igrače Zemuna, koji do odlaska na odmor nisu uspeli da stignu do poravnanja rezultata.

Odmor je svakako pozitivno uticao na favorita koji već u trećem minutu nastavka susreta stiže do izjednačenja, a mrežu golmana Nikolića zatresao je Luka Svetličić.

Velika radost zemunskih fudbalera i navijača viđena je u 68. minutu kada je Andrej Lazović, samo tri minuta pošto je ušao u igru postigao pogodak kojim je Zemun stigao do važne pobede.

 

- Srpska liga Beograd, 21. kolo:

Torlak (Kumodraž) - Zemun (Zemun) 1:2 (1:0)

Stadion: Igralište FSB na Adi Ciganliji

Gledalaca: 100

Strelci: N. Janković u 5. minutu za Torlak; L. Svetličić u 48. i A. Lazović u 68. minutu za Zemun

Torlak (Kumodraž): Nikolić, Jovanović, Rakonjac, Mitrović, Pražić, Čvorić, Janković, Tošković, Šarić, Vuković, Stojanović. Igrali su još: Jovančić, Grubišić, Lakić i Hebelji.

Zemun (Zemun): Jevrić, Stojanović, Božić, Đalović, Dakić, Mikan, Kiso, L. Ristovski, Mitrović, Ademi, Svetličić. Igrali su još: Vukčević, Jovanović, N. Ristovski, Lazović i Vukić.

Zemunci su pobedom na "beogradskom moru" ne samo stigli do tri boda, već su iskoristili i kiks OFK Beograda koji je u "Zemunelu" remizirao (1:1), čime su svoju prednost na čelu tabele povećali na pet bodova.

U narednom kolu Srpske lige Beograd, Zemun dočekuje obrenovački Radnički, dok će Torlak gostovati u Surčinu ekipi Jedinstva.

Rezultati 21. kola Srpske lige Beograd:

Brodarac (Novi Beograd) - Jedinstvo (Surčin) 0:0

Ušće (Novi Beograd) - BSK Borča (Borča) 1:0

Torlak (Kumodraž) - Zemun (Zemun) 1:2

Prva Iskra (Barič) - Studentski grad (Novi Beograd) 1:2

Teleoptik (Zemun) - OFK Beograd (Beograd) 1:1

Borac (Lazarevac) - Sinđelić (Beograd); 9. april, 10 časova

Radnički (Obrenovac) - Budućnost (Dobanovci); 9. april, 11 časova

Zvezdara (Beograd) - BASK TEK (Beograd); 9. april, 16 časova

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading