IMA PROSTORA DA BUDEMO JOŠ BOLJI: Trener lidera ne dozvoljava opuštanje - nakon jedne decenije klub je na putu povratka na mesto koje mu pripada!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je na dobrom putu da se vrati na pozicije koje mu po svim parametrima pripadaju.

IMA PROSTORA DA BUDEMO JOŠ BOLJI: Trener lidera ne dozvoljava opuštanje - nakon jedne decenije klub je na putu povratka na mesto koje mu pripada!

Foto: FK PKB Padinska skela

Pritekla je puna decenika od kako je ekipa PKB-a iz Padinske Skele bila deo brogradske grupe srpskoligaškog karavana. Te 2012/13 sezone, popularne "mlekadžije" su u poslednje dve prvenstvene runde remizirali protiv Dorćola (1:1) i poraženi u duelu sa Sremom iz Jakova (2:4) što je prouzrokovalo selidbu u niži rang takmičenja.

 

Nakon punih deset godina ekipa se nalazi na pragu povratka u treći stepen srpskog klupskog fudbala. Nakon 19 odigranih mečeva u okviru Beogradske zone, PKB zauzima lidersku poziciju sa četiri boda više u odnosu na GSP Polet Dorćol i osam u odnosu na Šušnjar, što daje za pravo svima u Padinskoj Skeli da se nadaju, da već od predstojeće jeseni klub može da se vrati u takmičenje za koje svakako imaju kvalitet.

Prethodnog vikenda savladana je ekipa Boleča rezultatom 3:1, a tim povodom je trener Bojan Stojanović je u intervjuu za "Sportski žurnal", analizirao i taj meč, ali i do sada učinjeno u prolećnom delu sezone:

- Igrali smo sa ekipom koja se bori za osptanak, takve utakmice su najteže i za trenera jer mora psihički da spremi fudbalere. Dobro je išlo, stvorili smo veliki broj šansi, ali mali pad koštao nas je penala za 2:1. Do kraja smo, ipak, rešili meč u našu korist. Maksimalni smo ovog proleća, uz gol razliku 8:2, tako da sam zadovoljan.

 

 

Šef stručnog štaba "mlekadžija" jednom stavkom ipak nije najzadovoljniji:

- Na svakoj utakmici ulazimo i brojne prilike, ali mnogo i promašujemo. Ima prostora da budemo još bolji. Uticaja ima i činjenica da je do 50 odsto ekipe novo. Očekujem da na najvišem nivou budemo sredinom sezone.

U nastavak sezone ekipa ulazi nešto rasterećenija?

- Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Dorćolce, osam više od Šušnjara, a 13 od OFK Žarkova. Moramo da nastavimo u istom ritmu, čekalju nas teške utakmice, vanredna kola i polufinale Kupa FS Beograda sa BASK TEK-om. Biće naporno, pogotovo od sedmog prolećnog kola kada raspored postaje nezgodan. Redom ćemo se sastati sa sve tri ekipe koje nas prate i Barajevom, a tri od te četiri utakmice igraćemo kao gosti. To bi mogli da budu i prelomni momenti. Ako taj deo prvenstva iznesemo kako treba, očekujem da i definitivno slavimo.

Foto: FK PKB Padinska skela

I u Zuce odlaze po tri boda

 

Predstoji duel protiv Zuca 2019:

- Moramo da se fokusiramo na Zuce 2019. Rival nije krenuo kako treba, ali ima Ivanovića, Prša, Savića,... Takav tri bi svaki trener poželeo. Iako smo rasterećeni, u meč ulazimo oprezno sa jasnim ciljem kao i do sada, da pobedimo - zaključio je Bojan Stojanović

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading