UKRADENA MARADONINA ZLATNA LOPTA "VASKRSLA" U PARIZU Porodica nije znala ništa o njoj, a za nju se mogu dobiti milioni

Autor:

Sport

14.05.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naslednici pokušavaju da zaustave prodaju i tvrde da njima pripada.

UKRADENA MARADONINA ZLATNA LOPTA "VASKRSLA" U PARIZU Porodica nije znala ništa o njoj, a za nju se mogu dobiti milioni

Foto: www.profimedia.rs

Naslednici Dijega Maradone pokrenuće sudski postupak kako bi pokušali da zaustave aukciju trofeja koji mu je dodeljen nakon osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine, popularne Zlatne lopte izjavio je njihov advokat. Za trofej koji se dodeljuje najboljem igraču turnira nije se znalo gde je decenijama nakon što je nestao u nejasnim okolnostima, ali se nedavno ponovo pojavio. I to na aukciji u Parizu sledećeg meseca, bar tako planira aukcijska kuća.

Naslednici Maradone tvrde da je trofej ukraden i da trenutni vlasnik nema pravo da ga proda. Advokat Žil Moro izjavio je da će uputiti hitan zahtev predsedniku suda u Nanteru blizu Pariza kako bi Zlatna lopta bila povučena sa aukcije. Advokat koji zastupa dve ćerke Maradone, kaže da su naslednici saznali tek nedavno da je trofej ukraden. Prema rečima advokata, porodica Maradone želi da se prodaja zabrani jer veruje da Zlatna lopta pripada njima. Aukcijska kuća tvrdi da osoba koja je kupila trofej pre nekoliko godina nije bila svesna da je ukraden. Očekuje se da trofej "dostiže milione zbog svoje jedinstvenosti", a ponuđači će morati da polože depozit od 150.000 evra kako bi učestvovali na aukciji.

Inače, trofej se pojavio 2016. godine među ostalim predmetima koji su stečeni iz privatne kolekcije na aukciji u Parizu. Maradona je primio nagradu 1986. godine na ceremoniji u kabareu Lido na Jelisejskim poljima. Nakon toga je nestala, dajući povoda za glasine. Neki tvrde da je izgubljena tokom partije pokera ili prodata kako bi se otplatili dugovi. Drugi tvrde da ju je Maradona čuvao u sefu u banci u Napulju koja je opljačkana od strane lokalnih gangstera 1989. godine, dok je igrao u italijanskoj ligi. Naslednici Maradone veruju da je ukradena iz banke.

Podsetimo, Maradona, koji je preminuo 2020. godine u 60. godini života, predvodio je Argentinu u pobedi od 3:2 protiv Zapadne Nemačke u finalu 1986. godine u Meksiko Sitiju. Pre toga, bili su "Božija ruka" i "Gol veka" u pobedi od 2:1 protiv Engleske u četvrtfinalu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading