MURINJO "NAVUČEN" NA SRBE: Portugalac ne može bez naših fudbalera

Autor:

Sport

14.05.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoze na korak do nastavljanja uspešne tradicije.

MURINJO "NAVUČEN" NA SRBE: Portugalac ne može bez naših fudbalera

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Žoze Murinjo ne može bez Srba. Iskusni portugalski fudbalski trener završio je posao sa Romom sa kojom je osvojio Ligu konferencija 2022. a sada slovi za jednog od glavnih kandidata da preuzme turkog velikana Fenerbahče. Naime, kako prenose mediji u Turskoj, Fenerbahče je kontaktirao sa Morinjom i ponudio mu određene uslove. Navodno je Portugalac jako zadovoljan ponuđenim i mogli bismo ga uskoro videti na klupi žuto-plavih.

A tamo bi Murinjo, u Feneru koji nije bio prvak Turske od 2014, sarađivao sa Srbima, a poznato je da u naše fudbalere ima poverenja. Naime, za Fener nastupaju trenutno kapiten Srbije Dušan Tadić i Srbin iz BiH Rade Krunić, pa bi opet moglo da se desi da naši fudbaleri budu talija Portugalcu.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

Prvi Murinjov Srbin sa kojim je harao Italijom, ali i Evropom, bio je Dejan Stanković. Oni su u Interu bili toliko dominantni da je 2010. osvojena tripleta, odnosno Liga šampiona, Serija A i Kup Italije.

Foto: Tanjug/AP

Stanković i Murinjo

I ma koliko voleo Dekija, Murinjov prvi pik je bio Nemanja Matić sa kojim je sarađivao u tri kluba. Prvo u Čelsiju iz kojeg ga je Murinjo doveo u Mančester junajted, a onda i u Romu. U redovima "vučice" Žoze je imao i golmana Mileta Svilara, koji je bio pozivan čak i za našu reprezentaciju, a onda je naprasno rešio da se sam precrta sa spiska "orlova" jer nije želeo da čeka svoju šansu u jakoj konkurenciji.

Foto: Profimedia.rs

Nemanja Matić sarađivao sa Murinjom u tri kluba

Inače, Murinjo je dobro upoznat sa srpskim fudbalerima, pa i sa našim kapitenom Tadićem. Da prati njegove partije, kao i "orlove", Portugalac je stavio do znanja jednom prilikom govoreći o nama u hvalospevima.

- Znao sam da Srbija ima toliko dobrih igrača. Jaki su, zreli su, zaista žele da uspeju. Znam nekolicinu njih, znam kakav je njihov duh. Mnogo sam puta razgovarao sa Matićem - rekao je Murinjo još 2018. tokom Mundijala u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
мр

15.05.2024 12:33

Јујујују, а Бане, а још неки.