IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU O RASKIDU SA ĐOKOVIĆEM: Imao sam samo nekoliko sekundi da mu objasnim, zato sam uvek imao DOBRE TABLETE

Autor:

Sport

14.05.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To se dešavalo iznova i iznova. Onda je opet vikao na mene i svi su to videli, ispričao je Hrvat.

IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU O RASKIDU SA ĐOKOVIĆEM: Imao sam samo nekoliko sekundi da mu objasnim, zato sam uvek imao DOBRE TABLETE

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Ljubitelji tenisa u Srbiji i svetu ostali su šokirani kada je Novak Đoković obelodanio da je naprasno prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem. U mešuvremenu Noletu ne ide ništa bolje rezultatski, iako on i Nenad Zimonjić, koji ima neku ulogu trenera mada ne zvaničnu, daju sve od sebe. U međuvremenu je Srbin promenio i kondicionog trenera, pa se umesto Marka Panikija vratio Gebhard Fil Grič.

A onda je Hrvat rešio da otvori dušu. Ivanišević je Švajcarcima naširoko govorio o saradnji sa Novakom i između redova nagovestio zašto je između njih puklo.

- Kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao – nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako: imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević za švajcarski Blik, pa naveo da je zbog Novaka morao da uzima tablete:

- Uvek sam imao dobre tablete za spavanje. Ne, ozbiljno. Svaki dan imate pritisak u ovoj industriji. Ali bio sam potpuno u redu sa tim. Navikneš se na okolnosti. Pomoglo je to što smo oboje došli sa Balkana. Novak i ja smo slični. Uvek sam bio spreman na njegove moguće reakcije.

Osvrnuo se Ivanišević i na svađe tokom mečeva.

- To se dešavalo iznova i iznova. Onda je opet vikao na mene i svi su to videli. Ponekad sam mogao da ga dobro razumem na stadionu, a ponekad ne. Možda je želeo da mu kažem nešto o servisu - a onda sam mu rekao nešto o oblacima koji su bili malo iznad arene. Onda se Novak naljutio na mene. Ali barem je to bilo povezano sa mnom. I posle pet minuta se ponovo ugasio. Sve je mogao da pusti napolje i onda je ponovo bio slobodan. Ponekad vam je u tenisu potreban brzi šok da biste pritisnuli dugme za resetovanje u glavi. Mislim da je mentalna komponenta najvažniji faktor u ovom sportu - zaključio je Ivanišević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading