NOVAK NIJE NORMALAN, U NJEMU NEMA VATRE: Bivši trener bez dlake na jeziku DOBRONAMERNO kritikovao Đokovića

Autor:

Sport

14.05.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onaj čovek koji je igrao u Rimu nema veze sa njim, to nije bio on. Mora što pre da se dozove i da se vrati u formu, kaže Hrvat.

NOVAK NIJE NORMALAN, U NJEMU NEMA VATRE: Bivši trener bez dlake na jeziku DOBRONAMERNO kritikovao Đokovića

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković igra sezonu za zaborav. Nole jeste i dalje najbolji teniser sveta sa 1.130 bodova više u odnosu na prvog pratioca Janika Sinera, ali teško da će tu ostati ako nastavi sa katastrofalnom igrom. Na to u razgovoru za Republiku upozorava njegov nekadašnji trener Nikola Pilić, a kroz prizmu poraza u trećem kolu od Čileanca Alehandra Tabila sa ubedljivih 6:2, 6:3.

Konstatuje hrvatski stručnjak da Srbin jeste pogođen flašicom u glavu na mastersu u Rimu, da ga to jeste možda poremetilo, ali podseća da Đoković ovako loše igra od početka sezone. Rano je ispao sa Australijan opena, kao i Indijan Velsa i Monaku, dok se u Majamiju i Madridu nije ni pojavio, pa sve ukazuje na ozbiljnu krizu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Đoković i Pilić

- Onaj čovek koji je igrao u Rimu nema veze sa normalnim Novakom. U njemu nije bilo karakteristične vatre. Ej, pa izgubio je od kvalifikanta. To nema veze sa njegovom normalnom igrom, to nije bio on. Tačno, niko pre Novaka nije bio broj jedan sa 37 godina, ali to ne može da bude izgovor za lošu igru pa ga pobeđuju anonimni igrači. Da, dolaze novi ljudi, mladi i gladni vukovi, ali i Đoković mora da se pita. Da je u svojoj formi tako bi i bilo. Zato što pre mora da pronađe bar deo prepoznatljive igre jer nam slede Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre - počeo je priču Pilić.

Svestan je Hrvat da Novak ne može biti sada na nivou kao kada je bio na vrhuncu karijere, ali on smatra da se naš as uopšte ne trudi dovoljno.

- Jeste, razmazio nas je Novak poslednjih 15 godina, naučili smo da on teren uvek mora da napusti kao pobednik. Za očekivati je da on gubi sve više mečeva, ali da se trudi, da igra sa onim žarom i onom vatrom to mu niko ne bi zamerio. Pa ovo je mnogo daleko od onog Novaka koji je pre dve godine osvojio Rim. Ja iskreno ne znam šta se sa njim dešava, ali ga pozivam da se konsoliduje i da bude onaj stari, da se strastveno bori - dodao je Pilić.

Da sa Novakom nešto nije u redu, da je na nekom raskršću, Piliću ukazuje i to što menja najbliće saradnjike. Tačnije, u odnosu na kraj 2023. promenio ih je sve.

Foto: instagram.com/marco_panichi1

Raspustio ceo tim: Novak Đoković

- Razišao se sa Goranom (Ivanišević), otišao je onaj Italijan (Marko Paniki), a vratio se Gebhard (Fil Grič). Otišli su mu i menadžeri. Situacija je komplikovana, ne znam šta se dešava sa Novakom. Samo znam da mora pod hitno da se stabilizuje jer idu veliki turniri na kojima želi najveće uspehe, a to sa ovom igrom ne može. Da ne govorimo o odbrani velikog broja bodova i prvog mesta ATP liste. Iskreno, Novak je na njemu i dalje samo zato što su Janik Siner i Karlos Alkaraz povređeni. Ali kada dođu za branjenje titule u Sinsinatiju (1.000 bodova) i US openu (2.000) pad na listi će biti neminovan ako ne zaigra mnogo bolje - zaključio je Pilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading