KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Luka Jović doveo mladog srpskog fudbalera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani fudbaler karijeru nastavlja van granica Srbije.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Luka Jović doveo mladog srpskog fudbalera!

Foto: Profimedia

Luka Jović

GFK Jagodina u aktulenoj sezoni takmiči se u okviru Srpske lige Istok i u ovom trenutku nalaze se u sredini tabele. Bodovni zaostatak za vodećim ekipama je prevelik, ali isto tako klub je tokom prethodnog dela takmičenja ostvario zavidnu bodovnu zalihu koja im omogućava da ne strepe kada je opstanak u trećem stepenu srpskog fudbalskog takmičenja u pitanju.

 

Jagodinci koji su u sezoni 2012/13 stigli i do trofeja namenjenog pobedniku nacionalnog kup takmičenja (u finalu savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 1:0), tokom više od jednog veka postojanja iznedrili su nekolicinu fudbalera koji su dali veliki doprinos razvoju srpskog i jugoslovenskog fudbala, a ovoga puta, novi izdanak jagodinske fudbalske škole, talentovani defanzivac, ipak neće biti jedan od onih koji će učestvovati u povratku kluba u vrh srpskog fudbala.

Naime, mladi devetnaestogodišnji defanzivac Miroslav Đorđević napustio je redove "ćurana" obavezao se na vernost ekipi koju predvodi srpski reprezentativac i član Fiorenstine iz Firence Luka Jović.

U narednom period Đorđević će nastupati za ekipu Zvijezde 09 iz etno sela Stanišić.

Popularni "Kimi" je u redove jagodinskog kluba stigao iz Zaječara kada je imao svega 14 godina. Prošao je sve starosne kategorije kluba, a nastupao je i u seniorskom sastavu. U narednom periodu nastupaće za U-19 tim Zvijezde 09 koja se takmiči u okviru Kvaitetne lige Bosne i Hercegovine, a koju sa klupe predvodi doskorašnji strateg Jagodine, Dušan Đokić.

Foto: GFK Jagodina

Iz Jagodine u ekipu Luke Jovića

 

Prelaskom Miroslava Đorđevića u redove Zvijezde 09, nastavljna je saradnja dve ekipe od koje se očekuje da u narednim godinama doprinese razvoju oba kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading