JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! EVO šta je sve Đoković ZARADIO plasmanom u finale Sinsinatija!

Autor:

Sport

20.08.2023

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za pehar će igrati u nedelju od 22 časa i 30 minuta.

JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA! EVO šta je sve Đoković ZARADIO plasmanom u finale Sinsinatija!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser ikada Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je u polufinalu pobedio u dva seta Aleksandera Zvereva iz Nemačke rezultatom 2:0 (7:6 (7:5), 7:5).

Srpski as je ovim trijumfom na američkoj turneji zakazao finale protiv najvećeg rivala Španca Karlosa Alkaraza, protiv kojeg će se boriti za novi trofej na mastersima.

Odavno je Nole rekorder, kada se gledaju osvojene titule na mastersima, a u nedelju će imati šansu da dodatno poboljša taj rekord i dođe do nove 39. titule.

Lako je moglo da se desi da Đoković povrati i presto ATP liste, ali je Hubert Hurkač iz Poljske prokockao vođstvo protiv "Karlitosa" i meč loptu, pa se Španac provukao kroz iglene uši i sačuvao tron najboljih svetskih tenisera, najmanje do US Opena, gde brani titulu i 2.000 bodova.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, nema sumnje da će se Đoković već posle poslednjeg grend slema koji se igra u Njujorku, vratiti na prvo mesto, pošto ne brani bodove na Flešingu. Samim plasmanom u finale Novak se značajno približio povratku na teniski presto, pošto je osigurao 600 bodova na ATP listi.

Nije zanemarljiva ni finansijska injekcija koju će Novak obezbediti plasmanom u finale pošto će inkasirati bar 556.630 dolara, čime će dodatno popraviti sopstveni svetski rekord kada je zarada od teniskih mečeva u pitanju.

Nole je, podsetimo, bio slobodan u prvom kolu, da bi mu u drugom meč predao Španac Fokina posle dobijenog prvog seta (6:4), u trećem je savladao Amerikanca Tejlora Frica (6:0, 6:4), a prethodne noći Nemca Zvereva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading