ZASLUŽENA POBEDA: Sferopulos zadovoljan zbog 2:0, ali POZIVA NA OPREZ!

Autor:

Sport

15.05.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda pobedila i u drugom meču.

ZASLUŽENA POBEDA: Sferopulos zadovoljan zbog 2:0, ali POZIVA NA OPREZ!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv Partizana u drugom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige rezulatom 80:73.

Crveno-beli sada vode sa 2:0, igra se u tri pobede, a serija se sada seli pred navijače Partizana u Arenu. Naredna utakmica na programu je 19. maja od 20.30.

Janis Sferopulos, trener crveno-belih, nakon večerašnjeg meča u Pioniru bio je zadovoljan.

- Čestitam našim igračima na igri večeras. Mislim da smo zaslužili pobedu, jer za razliku od prvog meča igrali smo bolje. Naročito u odbrani. U prvom poluvremenu samo igrali 6,7,8 poena, ali su ofanzivni skokovi gostiju ostavljali u igri. U nastavku smo im manje dozvolili, pričali smo o tome, korak po korak napravimo smo razliku i prednost i došli do pobede. Atmosfera ja bila sjajna, što je bilo važno. Sada je 2:0, znači nešto, ali može da bude i ništa ako stanemo. Očekujem da pokažemo mentalitet, verujem da će naši iskusni igrači znati šta da rade - rekao je grčki stručnjak.

Jedan je od retkih trenera koji je pobedio Obradovića pet puta uzastopno.

- Pre svega, Željko je veliki trener, jedan od najboljih u istoriji košarke, ne samo u Evropi, Srbiji, nego u svetu. Brojevi su za novinare, ja razmišljam o tome kako ćemo biti spremni da igramo sledeću utakmicu u Areni - dodao je Sferopulos.

Ističe da je svaka utakmica drugačija.

- Kao što sam rekao, igrali smo bolje sada nego u prošloj utakmici. Bili smo manje nervozni, tada smo bili više nervozni. Danas smo igrali bolje. Svaka utakmica je drugačija od prethodne, to sam rekao ranije i to ću reći za sledeću, svaka naredna utakmica je teža - kaže Sferopulos i osvrće se na atmosferu koja ga podseća na Grčku, Izrael...

- Veoma je slična atmosfera, mnogo fanatika koji slave tim. Ne razumem jezik, ali mislim da je najbitnije kada igrate utakmicu da ne budete u pretnji od objekata koji padaju na teren. To je važno za sve, od trenera, igrača i ostalih. Zato čestitam navijačima, napravili su sjajnu atmosferu, bez bacanja stvari na teren.

Deluje da su njegovi izabranici položili ispit u odbrani.

- Verujem da je naša odbrana bila dobra danas. Partizan lako može da postigne 90 poena, a mi smo ih zaustavili na 73. Giedraitis je imao jednu od najboljih defanzivnih partija ove sezone. Spustili smo ih na mali broj poena i to je bilo veoma važno - naglašava Grk i dodaje da ne sme biti opuštanja:

- Ove utakmice sa Partizanom se nikada ne završe dok se ne čuje poslednji sudijski zvižduk. Ne smete biti opušteni bez obzira na razliku. Bilo je nekih razlika u prvom poluvremenu, vraćali su se, ali smo popravili skokove i zbog toga smo ih spustili na mali broj poena u drugom poluvremenu, to je ključ. Kada igrate dobru odbranu možete nekada i promašiti u napadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading