PUTIN STIGAO U PEKING! Poruka je jasna! Ovo je najnoviji PLAN Rusije i Kine

Autor:

Svet

15.05.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki dan za Kinu i Rusiju

PUTIN STIGAO U PEKING! Poruka je jasna! Ovo je najnoviji PLAN Rusije i Kine

Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je večeras u Kinu, što predstavlja njegov prvi zvanični poset stranoj zemlji nakon reizbora za predsednika.

Sutra će se sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, a očekuje se potpisivanje nekoliko važnih sporazuma i dokumenata. Ova poseta je od izuzetnog značaja za odnose između Rusije i Kine, koji su dostigli najviši nivo u istoriji, kako je istakao Putin.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Si Đinping

 

Jačanje multipolarnog svetskog poretka

Uoči posete, Putin je naglasio da koordinacija spoljne politike dve zemlje podstiče uspostavljanje pravednog multipolarnog svetskog poretka, što predstavlja osnovu budućeg uspeha rusko-kineskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Ova izjava ukazuje na jasnu nameru da se ojača položaj Rusije i Kine u međunarodnim odnosima, a istovremeno naglašava njihovu zajedničku viziju globalnog poretka.

Foto: Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vladimir Putin

 

Prevazilaženje ideologije u odnosima Rusije i Kine

Putin je istakao da savremeni odnosi Rusije i Kine prevazilaze ideologiju i predstavljaju strateški izbor dve zemlje nezavisno od političke situacije.

Ovo naglašava dubok i stabilan karakter njihovog odnosa, koji se zasniva na zajedničkim interesima i dugoročnoj viziji.

Ovakav pristup osnažuje njihovu saradnju i omogućava im da se efikasno suprotstave izazovima u međunarodnoj areni.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, Pool

Si Đinping

 

Planirani sastanci i događaji

Tokom posete, Putin će se odvojeno sastati sa kineskim premijerom Li Ćijangom, što dodatno potvrđuje nameru Rusije da produbi svoje veze sa Kinom na svim nivoima.

Takođe, ruski predsednik i njegova delegacija prisustvovaće državnom prijemu i svečanom koncertu posvećenom 75. godišnjici uspostavljanja diplomatskih odnosa između zemalja i početku Krosnih godina kulture, što dodatno naglašava istorijski i kulturni značaj njihovih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading