ZVEZDA ODBRANILA DOMAĆI TEREN, IMAĆE MEČ LOPTU U ARENI: Nedović bio nerešiva enigma za crno-bele!

Autor:

Sport

15.05.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli odneli još jednu pobedu nad večitim rivalom.

ZVEZDA ODBRANILA DOMAĆI TEREN, IMAĆE MEČ LOPTU U ARENI: Nedović bio nerešiva enigma za crno-bele!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odmerili su snage drugoj utakmici finalne serije AdmiralBet ABA lige u hali Aleksandar Nikolić od 19.30. Tim sa Malog Kalemegdana je odneo pobedu na crno-belima rezultatom 80:73 i poveli 2:0 u seriji. 

Nemanja Nedović je odigrao sjajan meč i bio najefikansiji na meču sa 21 poenom i dva skoka. U redovima crveno-belih istakli su se još i Džoel Bolomboj sa 10 poena jednim skokom i tri asistencije i Branko Lazić koji je ubacio 10 poena uz tri skoka.

Utakmicu je bolje otvorio gostujući tim, budući da je u prvoj četvrtini bio u prednosti dva poena (19:17). Međutim, u drugom kvartalu je ekipa Janisa Sferopulosa uhvatila dobar ritam, a prednjačio je Nemanja Nedović.

Foto: Starsport

 

Nedović je bio ključni igrač za Crvenu zvezdu. U prvoj utakmici je ubacio svega sedam poena, ali je u drugoj utakmici pokazao svoje pravo lice. U prvom poluvremenu je postigao impresivnih 21 poen, dajući značajan doprinos timu.

 

 

Iako je Zvezda imala odličan drugi kvartal, bilo je vidljivih oscilacija u njihovoj igri. To je Partizan uspeo da iskoristi i rezultat je ostao nerešen do poluvremena. U redovima ekipe Željka Obradovića, prednjačio je Pi Džej Doužer sa devet poena, pružajući snažan otpor Zvezdinoj ekipi.

Treća deonica utakmice pripala je timu sa Malog Kalemegdana, ali je sjajnu igru pokazao i Džejlin Smit iz ekipe Partizana. Ipak, Zvezda je uspela da održi prednost i uđe u poslednju četvrtinu sa četiri poena viška.

 

 

U završnom kvartalu, Partizan je delovao bezidejno, dok je Zvezda pokazala više energije i bolja rešenja. Na kraju, Crvena zvezda je odnela zasluženu pobedu sa 11 poena prednosti, uz maestralnu igru Nemanje Nedovića.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Avramović je bio fauliran i išao je na slobodna bacanja koja je pogodio. Smit nije uspeo da pogodi. Crno-beli su bili dugo bez koša iz igre. Crveno-beli su imali priliku za nove poene, ali je Jago napravio faul u napadu i to mu je bila peta lična greška. Nako dužeg vremena poeni za Partizan iz igre, a pogodio je Aleksa Avramović. Lazić je pogodio slobodna bacanja. Takođe je i Avramović imao slobodna bacanja i bio polovičan,

78:67 Smit je promašio trojku. Teodosić je pustio pas do Bolomboja kroz noge Smailagiću koji je faulirao Bolomboja, pa igrač tima sa Malog Kalemegdana imao slobodna bacanja i oba pogodio. Smailagić pravi faul nad Lazićem, koji je bio na liniji penala i imao polovićan učinak.

Foto: Starsport

 

75:67 Lazić je išao na liniju penala i imao maksimalan učinak. Doužer je bio fauliran i imao sloobdna bacanja i imao polovičan učinak. Gedaitis je šutirao za tri i promašio, a na drugoj strani je Naneli bio neprecizan sa strane i nije pogodio trojku. Kaboklo je napraivo faul nad Teodosićem, pa je plej Zvezde imao slobodna bacanja i bio polovičan.

74:66 Nedović je promašio šut za tri, a na drugoj strani Teodosić pravi faul nad Panterom. Naneli je hteo da proigra Ledeja, ali je Džejms uputio pogrešan pas i izgubio loptu. Potom je i Zvezda bila neuspešna u napadu, pošto je Jago promašio. Kaboklo je imao priliku da dođe do poena, međutim, promašio je ispod koša, ali je Ledej pokupio loptu i došao do poena. Bolomboj je imao dva bacanja i bio oba puta precizan.

70:64 Ledej je imao slobodna bacanja i oba je pogodio. Potom je usledio napad za crveno-bele, a Ponjitka je napravio nesportski faul nad Bolombojem. Još jedan sjajan pas Teodosića do Bolomboja koji koristi i dolazi do novih poena. Potom je nakon tajm-auta Obraodovića, Kaboklo pogodio.

 

 

66:60 Kaboklo se otvara iz pika, Nedović se postavlja i dobija faul u napadu. Smit je pogodi trojku preko Bolomboja, a Tompkins jeuzvratio istom metom na drugoj strani. Teodosić je proigroa Bolomboja koji je imao sjajno zakucavanje.

Foto: Starsport

 

Treća četvrtina:

 

 

61:57 Jago je promašio šut za tri poena, a sa druge strane je Smit bio precizan u šutu za tri. Potom je Teo odgovorio istom merom i pogodio trojku. Ledej je imao slobodna bacanja i bio oba puta precizan. Teodosić je imao šansu da pogodi još jednu trojku, ali je šutirao previše jako i promašio. Sa druge strane Naneli je imao slobodna bacanja pogodio oba. Gedraitis je promašio težak šut, a Smit je šutirao za tri i pogodio. Gedraitis je progirao Gilespija koji je pogodio za kraj trećeg dela.

56:47 Uspeo je Partizan da odgovori na seriju Zvezde, Kaboklo je pogodio trojku, a onda je Teodosić poentirao preko Smita. Potom je Gedraitis pogodio trojku nakon neuspelog napada Partizana.

 

 

51:44 Partizan je imao napad, Ponjitka je pogrešio, onda je Jago imao kontra napad, bacio do Davidovca koji je fauliran i ponovo je imao slobodna bacanja uz polovičan učinak. Doužer nije uspeo da ponetirao sa polu distance, a na drugoj strani Teodosić je hteo da proigra Mitrovića, ali je pas bio prejak. Doužer pravi faul nad Mitrovićem koji je imao slobodna bacanja i bio oba puta precizan.

48:44 Nedović je pokušao da dođe do novih poena, ali je Ledej imao sjajnu rampu. Potom je Lazić napravio faul, a onda i Bolomboj. Panter je imao šut sa linije penala i oba puta bio precizan. Lazić je promašio šut za tri, a onda je Doužer pogodio sa visokim lukom. Davidovac je došao do poena uz dosta sreće uz dodatno slobodno bacanje i pogodio, pa je ponovo pogodio u narednom napadu.

 

43:40 Zvezda otvara drugo poluvreme poenima preko Jaga koji je imao solo prodor i pogodio. Kaminski je imao pokušaj za tri, ali je promašio. Partizan je organizovao napad preko Panter koji je uz dosta muke pogodio. Davidovac promšauje šut za tri, ali Ledej na drugoj strani nije uspešan za dva poena. Jago je pogodio trojku.

Druga četvrtina:

38:38 Kaboklo je bio precizan sa linije penala. Zvezda je imala napad, ali je Kaboklo zaustavio. Partizan je došao do izjednačenja preko Ponjitke, pa se nerešenim rezultatom otišlo na odmor. 

Foto: Starsport

 

38:34 Crno-beli su organizovali strpljiv napad, a Doužer je ponovo imao odlične poteze, asistirao do Pantera, a on pogodio trojku. Smailagić je napravio faul nad Nedovićem koji je pogodio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani Panter promašuje. Zvezda je organizovala dug napad ponovo, Teodosić se odlučio na težak šut, ali je Smailagić napravio rampu, a Mitrović je napravio faul nad Kaboklom koji je imao slobodna bacanja i bio polovičan.

36:28 Nedović je demonstrirao silu, pa je ponovo došao do poena na asistenciju Mitrovića. Doužer je pogodio oba slobodna bacanja. Zvezda je organizovala dug napad, Teodosić je fauliran od strane Doužera, pa je Miloš išao na liniju za slobodna bacanja i oba puta bio precizan.

 

 

32:27 Doužer je imao slobodna bacanja i pogodio oba. Doužer je proigrao Avramovića koji je promašio trojku, a Ponjitka je obezbedio ekstra posed za Partizan, međutim, ni od ove ofanzive nije bilo ništa. Mitrović je odlično reagovao u odbrani, proigrao Nedovića koji je imao kontra napad i došao do novih poena. Ponovo je Mitrović asistirao do Nedovića koji pogađa za dva.

 

 

28:25 Tompkins protiv Ledeja iz okreta, prelep šut i pogodak od tablu. Panter igra protiv Rokasa, dosta preuzimanja, lopta do Alekse, Panter uzima šut, ali promašuje. Lopta je za Zvezdu. Nedović na Tompkinsa, promašuje trojku, ali onda dobija ponovo loptu nakon velike borbe Nedovića i sada koristi svoju priliku. Pet poena prednosti i Obradović traži tajmaut. Riskantno dodavanje Doužera i nova izgubljena lopta. Promašaj Tompkinsa, koji potom pravi faul na Ledeju. Imaće dva bacanja, precizan je oba puta. Kaboklo prvi put ulazi na teren.

 

 

25:23 Avramović je bio precizan sa linije penala. Sa druge strane Tompikns nije uspeo da pogodio zicer, ali je ponovo bio napad za Zvezdu, a ponetirao je Nedović uz faul, pa je imao dodatno slobdno bacanje koje je iskoristio. Nedović igrao izvandredan susreta, Avramović nije mogao da organizuje solo prodor, a Ponjitka je napravio faul u napadu, pa je napad crno-belih propao. Tompink je pogodio iz okreta.

Foto: Starsport

 

20:21 Teodosić je promašio za šut za dva, pa je usledio napad Partizana koji je završio promašajem Nanelija. Potom je Smailagić bio odličan u odbrani, pa potom imao solo prodor i poentirao. Nedović je uzvratio poenima uz dodatno slobodno bacanje koje je pogodio.

Prva četvrtina:

 

17:19 Smailagić je imao slobodna bacanja, ali je bio polovičan. Zvezda je imala duži napad, Nedović je igrao jedan na jedan sa Smailagićem, dodoa do Teodosića, ali je iskusni košarkaš promašio. Potom je sa druge strane Ponjitka pogodio. Doužer je promašio šut, a poslednji napad u ovoj deonici imala je Zvezda, a Naneli je napravio faul nad Teodosićem koji je imao slobodna bacanja i pogodio jedno, a prva deonice pripala je Partizanu.

16:16 Mitrović je asistirao do Lazića koji je pogodio lake poene, a sa druge strane Doužer uzvratio poenima. Jago je imao solo prodor i pogodio pod faulom i imao dodatno slobodno bacanje koje je pogodio. 

11:14 Nedović je bio raspoložen šuterski, pa je došao do nove trojke. Odlični potezi Kaminskog koji je došao do novih poena. Davidovac promašuje trojku, ali Smit na drugoj strani pogađa za tri iz kornera. Imao je Gedraitis pokušaj da pogodio trojku, ali je bio neprecizan. Zvezda je organizovala dug napad, a Jago je šutirao za tri i on nije bio precizan. Ledej je pogodio trojku.

 

8:6 Nedović je bio dobar u defanzivi i to nagradio novim poenima. Lazić je pokušao šutem za tri iz kornera, ali nije pogodio. Potom je Kaminski napravio faul u napadu. Jago je pustio pas ka Laziću koji je pogodio šut za tri i doveo Zvezdu u vođstvo, a Kaminski je na drugoj strani imao zakucavanje na asistenciju Doužera.

1:4 Prve poene postigli su crno-beli. Doužer se nadmudrivao sa Laziće, šutirao sa poludistance, a potom je nakon neuspelog napada Zvezde, došao do novih poena. Bolomboj nije pogodio iz nezgodnog šuta, a sa druge strane Naneli je napravio grešku u koracima. Crveno-beli nisu iskoristili treći napad u nizu, sada je Davidovac promašio, a gosti nisu uspeli da dođu poena, pošto je Panter biio neprecizan. Davidovac je imao dva slobodna bacanja i bio polovičan.

Crveno-beli vode 1:0 u seriji pošto su u prvom meču savladali crno-bele rezultatom 85:82, pa će večeras izabranici Željka Obradovića svim silama pokušati da dođu do izjednačenja.

Tim sa Malog Kalemegdana biće oslabljen za Nikolu Topića koji je ponovo povredio koleno na prošlom susretu. Sa druge strane u redove Partizana vratio Savo Drezgić, tako da će Obradović imati igrača u više u rosteru. Favorit je Zvezda, ali će crno-beli sigurno imati veliki motiv da pokvare slavlje crveno-belima pred paklenim Pionirom.

Foto: Starsport

 

Foto: Starsport

 

Zakuvalo se pred početak susreta. Delije su počastile pogrdnim rečima košarkaše Partizana, pogotovu Alena Smailagića, Aleksu Avramovića i sportskog direktora crno-belih, Zorana Savića. Takođe, navijači Zvezde su pozdravili aplauzom budućeg igrača crveno-belih, Uroša Plavšića.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading