SPORTSKI SAVEZ SRBIJE POMAŽE: Preuzete nadležnosti u Vranju!

Autor:

Sport

15.05.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sport u gradovima i opštinama je ključ uspeha i rezultata, kaže predsednik Štefanek.

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE POMAŽE: Preuzete nadležnosti u Vranju!

Foto: Sportski savez Srbije

Sportski savez Srbije u skolpu svojih aktivnosti brine se o funkcionisanju teritorijalnih sportskih saveza u skladu sa Zakonom o sportu. Kako je u proteklim godinama bilo više problem na lokalnom nivou, Sportski savez Srbije je savetovanjem pomagao da se ti problem i prevaziđu. Nažalost u nekim opštinama to nije bilo dovoljno pa je Sportski savez Srbije preuzimao važnu ulogu u funkcionisanju sporta. Zbog višegodišnjih problema u vranjskom sportu rukovodstvo Sportskog saveza Srbije predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković savetovali su kako treba reagovati u određenim situacijama. Sredinom aprila ove godine Ministarstvo sporta donelo je rešenje kojim se Sportskom savezu Srbije daje nadležnost za oblast sporta u gradu Vranju. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković održao je sastanak sa delegacijom Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Saveza Davorom Štefanekom. Sastanku su prisustvovali gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević i gradski većnik za budžet, finansije i privredu Bojan Кostić. Tom prilikomrazgovaralo se o detaljima da Sportski savez grada Vranja pređe u nadležnost Sportskog saveza Srbije.

Foto: Sportski savez Srbije

 

- Naš je opšti interes da Sportski savez funkcioniše i organizaciono i po pitanju finansija. Nadam se da ćemo uspeti da poboljšamo situaciju kako bismo sport grada Vranja podigli na viši nivo i kako bi postao prepoznatljiv. Zadatak koji zajednički moramo da rešavamo podrazumeva da sve ono što je zakonom definisano o sportu iz nadležnosti Sportskog saveza Srbije polako prenosimo na local - istakao je gradonačelnik Milenković.

Foto: Sportski savez Srbije

 

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek naglasio je da je opšti cilj  da u Srbiji sport napreduje i na lokalnom nivou:

- Sport u gradovima i opštinama je ključ uspeha i rezultata. Кada budemo imali čvrst Sportski savez u gradu, onda možemo da očekujemo i neke nove šampione i rezultate. Hvala vam na inicijativi i želji da se unapredi sport i saradnja podigne na viši nivo - istakao je Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

 

Na sastanku su dogovoreni ključni koraci o daljem radu Sportskog saveza u gradu, a koji podrazumevaju izradu pravilnika, preuzimanje nadležnosti od strane Sportskog saveza Srbije i određivanje budžeta.

Foto: Sportski savez Srbije

 

Nakon sastanka u Gradskoj upravi u Pozorištu ,,Bora Stanković“, Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, pravni savetnik prof. Nenad Đurđević i član Upravnog odbora SSS Slađan Stanojković, održali su sastanak i sa predstavnicima sportskih organizacija Grada Vranja.

Foto: Sportski savez Srbije

 

- Uveravamo vas, da će Sportski savez Srbije svoje nadležnosti ispunjavati u potpunosti u skladu sa Zakonom o sportu. Кao početni korak već je organizovan Sportski odbor za Grad Vranje. Pozivam vas da zajednički doprinesemo daljem razvoju sporta u Vranju - istakao je Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

 

Generalni sekretar Goran Marinković nadovezao se na reči Štefaneka:

- Kao što je predsednik Sportskog saveza Srbije i rekao, najmasovnija sportska organizaciju u Srbije tu je za naše članice, ovoga puta i za sve sportske organizacije grada Vranja koje žele da se na zakonit način bave sportom, ulažu svoje vreme, rad i trud. Verujemo da ćemo nakon ovog sastanka svi biti na istom zadatku, a to je što brža stabilizacija sporta grada Vranja. Samo zajedničkim trudom možemo postići ovaj cilj, od koga nema odustajanja. Želja nam je da se u što kraćem roku klubovi, lokalna samouprava i Sportski savez Srbije izbore za prevazilaženje trenutne situacije i ponovno uspostavljanje rada teritorijalnog sportskog saveza u Vranju  – rekao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading