SVETSKI, A NAŠ: Veliko priznanje za SMS-a, srpski reprezentativac se našao u elitnom društvu!

Autor:

Sport

15.05.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin briljira svojim partiijama.

SVETSKI, A NAŠ: Veliko priznanje za SMS-a, srpski reprezentativac se našao u elitnom društvu!

Foto: Profimedia

Sergej Milinković-Savić

Međunarodni centar za sportska istraživanja "CIES Football Observatory" nedavno je objavio listu najboljih centralnih/defanzivnih fudbalera u ovoj sezoni. Na ovoj prestižnoj listi, našao se i srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić, koji je zauzeo deobu šestog i sedmog mesta sa fudbalerom Real Madrida, Urugvajcem Federikom Valverdeom. Prvo mesto na listi zauzima centralni vezista engleskog šampiona Mančester Sitija, Rodri, dok se na drugom mestu nalazi Granit Džaka iz Bajer Leverkuzena, a treći je kapiten Arsenala, Martin Odegar.

Milinković Savić igra u sjajnoj formi za ekipu Al Hilal, a zajedno sa sunarodnikom Aleksandrom Mitrovićem, zaslužan je što je ovaj klub na dominantan način osvojio titulu prvaka Saudijske Arabije. Njegove impresivne igre su doprinele ne samo uspehu tima, već su ga takođe svrstale među deset najboljih centralnih/defanzivnih fudbalera na svetu prema statistici CIES-a.

Pored pomenutih fudbalera, na listi najboljih centralnih/defanzivnih fudbalera sezone prema CIES Football Observatory nalaze se još neka poznata imena. Tu su Toni Kros iz Real Madrida, Aleksis Mek Alister iz Liverpula, Hakan Čalhanoglu iz Intera, Aleiks Garsija iz Đirone i Deklan Rajs iz Arsenala.

Sergej Milinković Savić je svojim izvanrednim talentom i predanošću fudbalu zasluženo stekao mesto među najboljim centralnim/defanzivnim fudbalerima sezone prema CIES Football Observatory. Njegove veštine su bile od ključnog značaja za uspeh ekipe Al Hilal, a njegovo prisustvo na ovoj listi potvrđuje njegovu izuzetnu vrednost u svetskom fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading