MAGIČAN POVRATAK DŽOUNSA U RING: Amerikanac novi ŠAMPION u teškoj kategoriji! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.03.2023

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni "Bouns" je u glavnoj borbi priredbe UFC, održane u Las Vegasu, na predaju u prvoj rundi naterao Francuza Sirila Gana.

MAGIČAN POVRATAK DŽOUNSA U RING: Amerikanac novi ŠAMPION u teškoj kategoriji! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Amerikanac Džon Džouns dodatno je učvrstio status jednog od najboljih MMA boraca svih vremena pošto je u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu postao prvak teške kategorije. Popularni "Bouns" je u glavnoj borbi priredbe UFC, održane u Las Vegasu, na predaju u prvoj rundi naterao Francuza Sirila Gana.

Trajala je borba nešto više od dva minuta, a Džouns je uspeo da dođe do rušenja i potom relativno lako dođe u poziciju za zahvat "giljotinu". Gan je bio primoran da preda meč, a 35-godišnji Amerikanac je došao i do drugog UFC pojasa u svojoj karijeri.

U profesionalnim borbama Džouns i dalje ima jedan kontroverzni poraz, onaj koji je doživeo 2009. godine kada je diskvalifikovan zbog nedozvoljenih udaraca protiv Meta Hamila u duelu kojim je dominirao. Ostvario je ukupno 27 pobeda (10 nokauta, 7 predaja), a uz to ima i jednu poništenu pobedu zbog pada na antidoping testu.

Ova pobeda predstavlja povratak Džonsa u oktagon posle trogodišnje pauze, ali i njegov debi u teškoj kategoriji. Borac iz Ročestera bio je dugogodišnji vladar poluteške kategorije (do 93 kg), u kojoj je pojas osvojio još 2011. godine. On je tada sa 23 godine postao najmlađi prvak u istoriji UFC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading