MILANOVA UŽASNA UVERTIRA ZA TOTENHEM: Delirijum na "Artemio Frankiju" - penal OTVORIO, Jović DOTUKAO Šampiona Italije! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.03.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvrsna predstava viole, velikan pao u Firenci.

MILANOVA UŽASNA UVERTIRA ZA TOTENHEM: Delirijum na "Artemio Frankiju" - penal OTVORIO, Jović DOTUKAO Šampiona Italije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Duel Ikonea (Fiorentina) i Ernandeza (Milan)

Fudbaleri Fiorentine uspeli su da u jednom od derbija 25. kola Serije A savladaju Milan rezultatom 2:1 (0:0).

Ljubičasti su, nošeni sjajnom podrškom publike na rasprodatom "Artemio Frankiju", odigrali su sjajan duel, nokautiravši aktuelnog prvaka Italije sa dva gola u drugom poluvremenu.

Klub iz Toskane je inicijativu krunisao vođstvom u 49. minutu, kada je penal sigurno izveo Niko Gonzales. Prethodno je najstrožu kaznu iznudio Ikone, koji je nadmudrio Tomorija, koji ga je srušio sa leđa.

"Roso-neri" su u nastavku jalovo napadali, a tačku na trijumf stavio je "džoker" Fiorentine Luka Jović. Srbin je dobio šansu u 80. minutu, zamenivši Artura Kabrala, a samo sedam minuta kasnije zatresao je mrežu Menjana - 2:0.

Konačan rezultat postavio je levi bek gostiju Teo Ernandez, razornim udarcem u sudijskoj nadoknadi.

Izabranici trenera Stefana Piolija napravili su očajnu uvertiru za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Totenhema. Milan će u Londonu pokušati da odbrani prednost od 1:0, a Fiorentina se nalazi na sredini tabele italijanskog šampionata sa 31 osvojenim bodom. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading