E TAKO SE TO RADI: Turska ukinula fudbal zbog napada na sudiju

Autor:

Sport

12.12.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kluba nokautirao arbitra, sada niko neće igrati u celoj zemlji.

E TAKO SE TO RADI: Turska ukinula fudbal zbog napada na sudiju

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski savez Turske odlučio je da prekine prvenstvo na neodređeno vreme nakon napada na sudiju utakmice Ankaraguču - Rizespor. Predsednik Ankaragučua, Faruk Koca, ušao je na teren, prišao sudiji Halilu Umutu Meleru i udario ga pesnicom u glavu. Sudija je pao na travu, a tada su do njega stigli i brojni navijači domaćeg tima koji su redom šutirali arbitra ove utakmice dok je bio na zemlji.

 

 

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kojem je doneta odluka da se prekine prvenstvo na neodređeno vreme, udruženje turskih fudbalskih sudija pozvalo je članove da iskoriste pravo na povlačenje, a nedugo nakon sramotnih dešavanja u prestonici Turske oglasio se predsednik ove države, Redžep Tajip Erdogan.

- Osuđujem napad na sudiju fudbalske utakmice. Nikada nećemo da dopustimo da se nasilje umeša u turski sport - poručio je Erdogan.

Foto: www.profimedia.rs

Napad na sudiju

Halil Umut Meler je primljen u bolnicu, a prema navodima turskih medija, uhapšene su najmanje tri osobe, među kojima je i predsednik Ankaragučua. Turski ministar pravde, Jilmaz Tunc, potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv odgovornih za napad i najavio je visoke kazne.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Napad na sudiju

Inače, meč 15. kola turske Superlige završen je rezultatom 1:1, a nakon što je sudija, Halil Umut Meler, označio kraj, došlo je do pomenutog incidenta. Sve je počelo kada su gosti u sedmom minutu sudijske nadoknade golom Adolfa Gaiča stigli do remija, što je izuzetno naljutilo Koča. Haos se nastavio i posle skandaloznog poteza Koča, pošto su besni navijači uleteli na teren u nameri da se obračunaju sa arbitrima. Dok je sudija Ulula ležao na zemlji, pristalice Ankarugučua su ga šutirali. Nesrećni arbitar je na kraju zaradio brojne podlive na licu, što se vidi na slikama i snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading