OGLASIO SE DISKVALIFIKOVANI TAKMIČAR: Usred finala Evrovizije uputio brutalnu PROVOKACIJU!

Autor:

Zabava

11.05.2024

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal na Evroviziji dobija novi epilog!

OGLASIO SE DISKVALIFIKOVANI TAKMIČAR: Usred finala Evrovizije uputio brutalnu PROVOKACIJU!

Foto: RTS printscreen

Finale Evrovizije 2024. godine, održano u Malmeu, Švedska, obeleženo je nastupom Srbije pod rednim brojem 16. Međutim, bura nakon diskvalifikacije holandskog predstavnika nije jenjavala. Holandski predstavnik, Jost Klajn, obratio se javnosti putem Instagram storija, objavivši snimak pasa koji su trčali okolo.

Klajn je izneo svoje viđenje incidenta koji se dogodio nakon njegovog nastupa, ističući da su prekršeni dogovori i da se osećao ugroženo prilikom snimanja. Iako je incident prijavljen i pokrenuta istraga od strane EBU i policije, Jost Klajn je diskvalifikovan, što je izazvalo negodovanje u Holandiji.

Republika

Foto: RTS printscreen

Diskvalifikovani predstavnik Holandije

Izjavu prenosimo u celosti:

Dogodio se incident nakon nastupa prošlog četvrtka. Protiv jasnog dogovora, Jost je snimljen kada je silazio sa bine i morao je da požuri u zelenu sobu. U tom trenutku, Jost je više puta pokazao da ne želi da bude snimljen. To se nije poštovalo. To je dovelo do pretećeg pokreta od Josta ka kameri. Jost nije dirao kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga od strane EBU i policije.

Republika

Foto: RTS printscreen

Diskvalifikovani predstavnik Holandije

- Juče i danas smo imali opširne konsultacije sa EBU i predložili nekoliko rešenja. Ipak, EBU je odlučio da diskvalifikuje Josta Klajna. AVROTROS smatra da je kazna veoma teška i nesrazmerna. Mi se zalažemo za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu. Veoma smo razočarani i uznemireni zbog miliona fanova koji su bili toliko uzbuđeni zbog večeras. Ono što je Jost doneo Holandiji i Evropi nije trebalo da se završi ovako - piše u saopštenju javnost servisa Holandije.

Skandal na Evroviziji 2024. godine dobio je neočekivan epilog nakon diskvalifikacije holandskog predstavnika. Reakcije javnosti i burni protesti u Malmeu ukazuju na značaj ovog događaja i njegov uticaj na evropsku javnost. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i kakve će biti posledice ovog kontroverznog incidenta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading