UBICA VANJE GORČEVSKE MOŽDA NIKADA NEĆE ODGOVARATI ZA ZLOČIN? Tuska će ga isporučiti samo ako dostave čvrste dokaze da je počinio dvostruko ubistvo!

Autor:

Hronika

11.12.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je da je Ljupču Palevskom glavni javni tužilac iz turskog grada Balikešir odredio ekstradicioni pritvor od 40 dana.

UBICA VANJE GORČEVSKE MOŽDA NIKADA NEĆE ODGOVARATI ZA ZLOČIN? Tuska će ga isporučiti samo ako dostave čvrste dokaze da je počinio dvostruko ubistvo!

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA, Shutterstock, Facebook

Ambasada Republike Severne Makedonije u Ankari uputila je pismo Ministarstvu pravde u kojem obaveštava da uručuje notu dobijenu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

- U odgovoru na dopis Ambasade RSM u Ankari od 06.12.2023. godine, u kojem se navodi da je Ljupču Palevskom na osnovu pisma dobijenog od Kancelarije glavnog javnog tužioca Balikešira određen ekstradicioni pritvor od 40 dana - navodi se u saopštenju Ministarstva pravde, prenosi Skopje info.

Turska će brzo vratiti Palča u Makedoniju samo ako domaće pravosudne vlasti pošalju svojim kolegama čvrste dokaze da je ubio dvoje ljudi, inače Palevski možda nikada neće biti izveden pred lice pravde. Osim iskaza osumnjičene bande koja ga je okarakterisala kao ubicu, Turci očekuju i materijalne dokaze, odnosno rezultate obdukcije i uzrok smrti.

Policija i tužilaštvo ranije su otkrili da je Palčo pobegao 30. novembra i stigao prvo u Beograd. Njega je u Srbiju dovezao njegov advokat pod izgovorom da ga vodi na medicinske preglede.

Nakon što ga je ostavio u jednom beogradskom hotelu, Palčo je krenuo put Bugarske 1. decembra. Spekulisalo se da mu je krajnja destinacija bila Turska, gde je na kraju i pronađen.

Sumnja se da ga je iz Srbije do Turske vozio Stefan D. iz Strumice, otac dvoje dece. Palčo je do Turske stigao vozilom "land rover".

Precizno vreme puta od Beograda do Turske nije poznato, ali se zna da su u Bugarsku ušli na GP Gradina, a u Tursku na prelazu Kapitan Andrejevo. Stefan je, prema navodima, ostavio Palča u Balikeširu, gradu udaljenom skoro šest sati vožnje od granice sa Bugarskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading