PORAZ RIJEKE PREDSTAVLJA UŽASNU VEST ZA ZVEZDU: Dinamo posle dugo vremena na tronu u Hrvatskoj, a evo zašto delije strahuju od toga!

Autor:

Sport

28.04.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modri su ponovo glavni u komšiluku.

PORAZ RIJEKE PREDSTAVLJA UŽASNU VEST ZA ZVEZDU: Dinamo posle dugo vremena na tronu u Hrvatskoj, a evo zašto delije strahuju od toga!

Foto: Cropix

Nakon što je Lokomotiva "kumovala" otpadanju Hajduka, sada se ista ekipa našla u ulozi koja je dovela do istog ishoda za Rijeku. Četiri kola pre kraja šampionata Hrvatske, Dinamo zauzima lidersku poziciju na tabeli sa bodom više od Rijeke.

Lokomotiva je ostvarila pobedu nad Rijekom rezultatom 3:1. Iako je mreža Rijeke zatresena već u 15. minutu, gol Mudražije je poništen nakon VAR provere zbog ofsajda. Ipak, isti igrač je ipak uspeo da postigne gol i donese prednost domaćinu.

U 43. minutu usledio je novi šok za goste u vidu gola Šotičeka. Sa tri izmene na poluvremenu i još jednom u 57. minutu, Rijeka je uspela da smanji na gol zaostatka u 67. minutu, kada je Obregon bio strelac. Međutim, konačan rezultat je postavljen u šestom minutu nadoknade kada je Šotiček postigao drugi gol na utakmici.

Nakon ovog meča Dinamo je zaseo na vodeću poziciju Hrvatske lige posle dugo vremena sa bodom više u odnosu na Rijeku.

Ta dva tima će se sastati u petog maja u odlučujućem meču za titulu, gde će Rijeka na svom terenu imati verovatno poslednju priliku da prekine dugogodišnju dominaciju Modrih tako što će ih pobediti u direktnom sudaru.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Zašto je za Crvenu zvezdu loše što je Rijeka danas izgubila? Pa, odgovor je jednostavan. Da bi crveno-beli direktno išli u Ligu šampiona, između ostalog potrebno im je da Dinamo ne bude prvak Hrvatske, ali se sada stvari komplikuju. S toga, delije će morati da navijaju za izabranike Željka Sopića za nedelju dana na Rujevici. Mora još nekoliko kockica da se poklopi da bi se to dogodilo, ali ovo je jedan od uslova...

To nije sve, pošto će u finalu Kupa Hrvatske, odigrati ubrzo još dva meča. Prvi meč će biti odigran 15. maja, a drugi 22. maja, pri čemu će Dinamo tada biti domaćin, dok će Rijeka biti domaćin drugog.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading