SKANDAL: Cenzurisan intervju Paola Maldinija, slavni Italijan spremio tužbu!

Autor:

Sport

14.05.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Milana u ratu sa novinarima.

SKANDAL: Cenzurisan intervju Paola Maldinija, slavni Italijan spremio tužbu!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Maldini nedavno se našao u centru pažnje zbog cenzurisanja dela svog intervjua za zvanični medij Serije A. Nakon što su određeni delovi razgovora bili izostavljeni iz objavljene verzije, Maldini je odlučio da angažuje advokata kako bi razmotrio pokretanje tužbe protiv pomenutog radija. Intervju je sproveo novinar Alesandro Alčijato, koji je kasnije otkrio da je pod pritiskom bio primoran da neke delove razgovora sa Maldinijem ne objavi.

Advokat Danilo Bonđorno, koji zastupa Paolo Maldinija, istakao je da je nepravedna cenzura nanela štetu svom klijentu. On je upozorio javnost da se takvo ponašanje ne sme ponoviti i zadržao pravo na adekvatnu reakciju kako bi zaštitio Maldinijeva osnovna prava na slobodu izražavanja. Ova reakcija jasno pokazuje odlučnost Maldinija i njegovog pravnog tima da se bore protiv cenzure i da zaštite integritet njegovih izjava.

- U svetlu dobro poznate cenzure njegovog intervjua na Radio Seriji A od 9. maja, Maldini je već imenovao "svog defanzivca" kako bi se zaštio od takvog ponašanja, pri čemu mu je nepravedno naneta šteta. Advokat Danilo Bonđorno, u ime gospodina Paola Maldinija, upozorava sve da se takvo ponašanje ne sme ponoviti i zadržava pravo, ako je potrebno, na adekvatnu reakciju da zaštiti svog klijenta, u odbranu njegovog osnovnog prava na slobodu izražavanja - istakao je Bonđorno.

Maldini se odlučno se bori za svoja prava. Njegova reakcija na cenzurisanje dela svog intervjua pokazuje njegovu posvećenost slobodi izražavanja i integritetu. Ostaje da se vidi kako će ova pravna bitka uticati na tretman javnih ličnosti u medijima i da li će rezultirati promenama u praksi cenzure.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading