NEKA SE SPREMA MAČVANSKI OKRUG: Tim iz Donje Borine predvođen "Štrumfom" stiže u viši rang takmičenja! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.05.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je popularni "Štrumf" koji je dobro poznat svima u okolini?

NEKA SE SPREMA MAČVANSKI OKRUG: Tim iz Donje Borine predvođen "Štrumfom" stiže u viši rang takmičenja! (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva Stefana Vladića

Igrao se pre tačno 15 godina okružni rang fudbala u Donjoj Borini, i sada je došlo vreme da se taj "uspeh" ponovo. Ekipa Mladosti je na četiri kola pre kraja Međuopštinske lige Jadar i zvanično obezbedila titulu šampiona, koja donosi i plasman u Mačvansku okružnu ligu.

Republika

Nakon 22 odigrane utakmice, sastav iz Donje Borine nalazi se na liderskoj poziciji sa učinkom od 18 trijumfa i četiri remija, i dalje je ekipa Mladosti bez poraza. Na četiri kola do kraja sezone aktuelni prvoplasirani sastav je na 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, što je nedostižno za drugoplasirani klub na tabeli.

O aktuelnoj sezoni razgovarali smo sa Stefanom Vladićem (23), fudbalerom Mladosti koji je svima dobro poznat pod nadimkom "Štrumf". 

Nadimak "Štrumf" je ove sezone "odzavanjao" grupom "Jadar", ali i širom drugih okruga, kako je došlo do toga da dobijete taj nadimak?

- Nadimak sam dobio od malena, provodio sam vreme gledajući crtani film Štrumfovi, pa su tada moji drugari krenuli da me tako zovu, kasnije se to zadržalo, i sada sam već svima dobro poznat pod tim nadimkom.

Kada smo "rešili" pitanje nadimka, sada možemo da krenemo sa fudbalskim pitanjima, kako si krenuo sa "šutiranjem lopte"?

- Od malih dana sam zavoleo fudbal, nastupao sam za mlađe kategorije Rudara iz Brasine, kasnije sam branio i boje Gučeva. Prvi nastup zabeležio sam u redovima Mladosti iz Donje Borine, gde sam i dan danas, i nemam nameru da menjam klub sve dok mogu da igram fudbal.

Živiš u Brasini, ali nastupaš za tim iz Borine?

- Baš tako, već par proteklih godina sam okrenuo ka fudbalskom klubu Mladost, pet godina branim boje tima iz Donje Borine i nadam se da će tako ostati i dalje. U klubu vlada ako drugarstvo, uprava, igrači, kao i svi oko kluba, svi smo jedna velika porodica. Mislim da je ulazak u viši rang prava kruna svega što smo radili sve ove godine. 

Bio si član Mladosti kada je bila u nižem rangu, sada se klub nakon 15 godina vraća u Mačvansku okružnu ligu, gde ćeš sigurno dobiti priliku da se pokažeš i dokažeš.

- Od samog starta sezone ambicije su bile da uđemo u viši rang i drago mi je da smo to ispunili. Uglavnom dobijam priliku sa klupe, ali se trudim da dam sve od sebe i da pomognem saigračima na terenu.

Po statistici se vidi da si u 90% slučajeva dobijao priliku sa klupe, koji je tvoj učinak ove sezone na terenu?

- Uspeo sam da postignem jedan pogodak, zatresao sam mrežu Jadru iz Gornjeg Dobrića sa penala, dok sam zabeležio i par asistencija. Dejan Petrović je prvi napadač, dok sam ja "rezervni", Petrović zaista pruža sjajne partije i jako je teško pored njega biti prvi špic, mada se nikad ne zna. 

 

 

Najteži period u dosadašnjoj igračkoj karijeri je?

- Zbog viška kilograma koje nosim, par puta sam hteo da napustim fudbal, ali su tu uvek bili Nikola Petrović i Nenad Ilić, koji su mi pružali podršku konstatno, i ovom prilikom bi hteo da im se zahvalim na tome. 

U finiš sezone ulazite sa obezbeđenim plasmanom u viši rang, već se prave planovi za sledeću sezonu, koji su tvoji budući koraci?

- Pokušaću sigurno da se što bolje spremim tokom leta, nadam se da ću biti u opticaju kod trenera Miodraga Vladića, koji je inače brat mog oca, ali se na terenu "meri" jedino rezultat. Verujem u moje saigrače i znam da možemo i u višem rangu da se pokažemo u dobrom svetlu.

Na primeru ovog mladog momka može se videti da se naporan rad i trud uvek isplati, da ne treba odustati na prvoj "prepreci". Vladić i Mladost su ove sezone bili idealan spoj, tim iz Donje Borine je postao "deo" Štrumfa, kao što je i Štrumf postao neizostavni deo tima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading