SITI PRAKTIČNO OBEZBEDIO ČETVRTU UZASTOPNU TITULU PREMIJER LIGE: Pravo čudo može Arsenalu da donese trofej!

Autor:

Sport

14.05.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani na korak od nevervatnog podviga.

SITI PRAKTIČNO OBEZBEDIO ČETVRTU UZASTOPNU TITULU PREMIJER LIGE: Pravo čudo može Arsenalu da donese trofej!

Foto: www.profimedia.rs

U zaostaloj utakmici 34. kola Premijer lige, Mančester Siti je izašao kao pobednik rezultatom 2:0 protiv Totenhema. Golove za Građane postigao je Erling Haland u 51. i 91. minutu sa bele tačke. Izabranici Pepa Gvardiole trenutno drže prednost od dva boda nad Arsenalom,

Utakmica je bila puna tenzije, jer je Siti pod pritiskom da pokaže svoj uobičajeni sjaj. U prvom poluvremenu, Bernardo Silva je imao obećavajuću priliku, ali mu je gol-linija Dragušina to sprečila. Ipak, probijanje je došlo u 51. minutu kada je De Brujne asistirao Halandu koji je smestio loptu u mrežu, što je dovelo Siti u vođstvo od 1:0

U 69. minutu došlo je do preokreta u igri jer je golman Sitija Ederson doživeo povredu, što je dovelo do ulaska Ortge u igru. Ova zamena će se pokazati kao prelomni trenutak, jer je Ortega odbio dve jasne šanse za domaći tim, ostavljajući navijače Arsenala u očaju. Njegovi izuzetni odbrani su uključivale odbijanje pokušaja Kulusevskog iz blizine i izuzetno zaustavljanje prilike Sona u jedan na jedan u 86. minutu.

U 91. minutu je Haland sigurno realizovao penal, osiguravajući pobedu za Siti i verovatno čvrsto potvrđujući njihovu tvrdnju na titulu lige još jednom. Biće jako zanimljivo poslednje kolo Premijer lige. Građani sada imaju 88 bodova i vodeći su tim, a u poslednjem kolu igraju protiv Vest Hema koji igra jako loše u poslednje vreme. Sa druge strane Arsenal je drugi sa 86 bodova, a za vikend imaju okršaj sa Evertonom, međutim ni pobeda im neće značiti ako Siti dobije Čekićare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading