SPREMA SE REVOLUCIJA U PREMIJER LIGI: Uvode se nova pravila, tri kluba protiv!

Autor:

Sport

29.04.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pitanje je da li će ovo pravilo uopšte da zaživi.

SPREMA SE REVOLUCIJA U PREMIJER LIGI: Uvode se nova pravila, tri kluba protiv!

Foto: www.profimedia.rs

Premijer liga je nedavno najavila uvođenje novog pravila koje će ograničiti troškove klubova prilikom dovođenja novih igrača. Na sastanku klubova, održanom nedavno, većina klubova podržala je ovaj predlog, dok su se samo tri kluba - Mančester siti, Mančester junajted i Aston Vila - usprotivila. Čelsi je bio uzdržan u vezi sa ovim predlogom, dok je ostatak klubova podržao inicijativu.

Prema informacijama britanskog lista "Tajmsa", predloženo je da se granica za troškove postavi na pet puta veći iznos od poslednjeplasiranog kluba koji dobije od TV prava. Na primer, ako klubu pripada 50 miliona evra, nijedan drugi tim neće smeti da potroši više od 250 miliona evra. Ove tačne cifre će biti objavljene u narednom periodu, a izgleda da će se ograničenje odnositi i na ukupne plate igrača.

Sindikat igrača Premijer lige izneo je svoj stav povodom ovog predloga, navodeći da će sačekati da vide sve detalje pre nego što donesu konačan stav. Ipak, istakli su da se ne protive postojanju ograničenja ovakve vrste, pokazujući otvorenost za pregovore i dalje razgovore na ovu temu.

Očekuje se da će zvanična potvrda ovog dogovora biti objavljena uskoro, ali je jasno da će sve odluke biti pažljivo promišljene pre nego što budu sprovedene. Premier liga je spremna da sasluša različite stavove i da pronađe najbolje rešenje za sve učesnike u fudbalskom takmičenju.

Uvođenje ovakvog pravila predstavlja značajan korak ka kontrolisanju finansijskih troškova u Premijer ligi, a njegova implementacija će sigurno uticati na dinamiku transfera igrača i politiku plate u klubovima. Ostaje da se vidi kako će ovo pravilo uticati na konkurentnost timova i da li će dovesti do veće ravnoteže među klubovima u ligi. Svi detalji oko ovog predloga biće pažljivo razmotreni pre nego što bude doneta konačna odluka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading