VELIKE VESTI IZ HUMSKE: PARTIZAN MENJA IME! JSD ide u prošlost!

Autor:

Sport

16.05.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok za navijače.

VELIKE VESTI IZ HUMSKE: PARTIZAN MENJA IME! JSD ide u prošlost!

Foto: JSD Partizan

Skupština JSD Partizan

U četvrtak je održana redovna skupština JSD Partizan u prostorijama Sportskog društva, kojoj je prisustvovalo 21 od 24 punopravna kluba-člana. Predsedavao je Ostoja Mijailović, a skupština je usvojila finansijski izveštaj za prethodnu godinu i izveštaj Nadzornog odbora o poslovanju. Međutim glavne vesti dolaze kada se govorilo o imenu Sportskog društva, pošto prihvaćen je predlog da se ubuduće ime Jugoslovensko izbaci iz naziva. 

Tim povodom stav će izneti crno-bela javnost u demokratskom procesu.

Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

- Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja - navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Delegati skupštine su zaključili da se Sportsko društvo i dalje suočava sa teškom situacijom, ali su istakli da je aktuelno rukovodstvo uspelo da zaustavi dalje propadanje i urušavanje infrastrukture. Takođe, apostrofirano je zalaganje generalnog sekretara, Željka Tanaskovića, u rešavanju aktuelnih problema. Uprkos nasleđenim i tekućim problemima, ocenjeno je da je Društvo na putu ozdravljenja.


Posebno je istaknuta zabrinutost zbog lošeg stanja u FK Partizan, kao i nedostatka odgovornosti rukovodstva kluba za loše sportske i finansijske rezultate. Skupština je izrazila žaljenje što FK Partizan ne učestvuje u radu Društva i pozvala crno-belu javnost da se uključi u proces ozdravljenja kluba.

Skupština je prihvatila informaciju o novim pridruženim članovima-sekcijama Sportskog društva i zahvalila Aleksandru Stankoviću na sponzorstvu. Na kraju skupštine, predsednik Ostoja Mijailović je pozvao privrednike, kompanije i privredne subjekte da se uključe u rad klubova JSD Partizan, bez obzira na veličinu ili popularnost sporta, kako bi pomogli klubovima i celokupnom Sportskom društvu Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading