"IGRAO BIH I SA JEDNOM NOGOM": Ubojiti napadač Bačkopalančana nema dilemu: "Osvajamo svih šest bodova u predstojeća dva derbija"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih 180 minuta fudbala doneće kompletan rasplet aktuelne sezone.

"IGRAO BIH I SA JEDNOM NOGOM": Ubojiti napadač Bačkopalančana nema dilemu: "Osvajamo svih šest bodova u predstojeća dva derbija"!

Foto: OFK Stari grad

Fudbaleri OFK Starog grada iz Bačke Palanke, zahvaljujući ostvarenjima u aktuelnoj sezoni u Opštinskoj ligi Bačka Palanka, došli su u situaciju da samo odlučuju o svojoj sudbini, a sve će biti znatno jasnije nakon predstojeća dva meča u kojima će prvo gostovati trećeplasiranom Neštinu, a samo sedam dana kasnije sledi i veliki derbi kompletnog takmičenja u kojem će na svom terenu dočekati Krivanj iz Selenče.

 

U ovom momentu Bačkopalančani sa skorom od 16 pobeda, jednog remija i tri poraza nalaze se "jedan korak" iza lidera iz Selenče, ali su zahvaljujući ostvarenjima u prethodnih deset prvenstvenih mečeva, sebe doveli u poziciju da sa šest bodova u naredna dva susreta mogu da stignu do šampionskog pehara i plasmana u Područnu fudbalsku ligu Sombor.

Uoči predstojeća dva meča, imali smo priliku da razgovaramo sa napadačem OFK Starog grada Urošem Čubrilom, koji nam je na početku izneo sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu, tj. od momenta kada je sa saigračem Aleksandrom Pošom najavio start prolećne polusezone i pohod na titulu:

- Mnogo lepih stvari se dogodilo za naš klub. Ukoliko gledamo i sam finiš jesenjeg dela sezone, nalazimo se u seriji od deset utakmica u kojima smo zabeležili devet pobeda i jedan remi i stigli smo na korak od titule.

Već u nedelju sledi prvi od dva velika derbija i gostovanje Neštinu, trenutno trećeplasiranoj ekipi:

- Biće to izuzetno teška utakmica u kojoj jednostavno moramo da pobedimo. Neštin je sjajna ekipa, ali mi imamo svoj cilj. Ono što je za nas važno, jeste činjenica da u meč ulazimo kompletni. Postoji znak pitanja nad štoperom Dejanom Smajićem, ali se nadam da će se i on do utakmice oporaviti i zauzeti svoje mesto u timu. Jednostavno, mi moramo da pobedimo, jer nas samo tri boda ostavljaju u trci za titulu.

Pojavila se informacija da i ti imaš izvesnih problema sa povredom?

- Upravo tako. Doživeo sam manji peh na treningu prilikom jednog uklizavanja, ali sve je to nebitno u odnosu na važnost mečeva koji su pred nama. Za mene nema dileme. Ako bude potrebno, igraću i sa jednom nogom.

 

Nakon Neština sledi najveći mogući derbi. U Bačku Palanku dolazi Krivanj iz Selenče:

- Upravo tako. Biće to vrhunac kompletnog šampionata. Već sada se pripremamo za istinski spektakl koji sledi i očekujem da će obe ekipe pružiti sjajnu fudbalsku predstavu u kojoj će publiak uživati u golovima, ali i da ćemo mi dati jedan više što će nam doneti titulu i plasman u viši rang.

Za kraj je sjajni napadač istakao:

- I u slučaju da ne uspemo u našoj nameri, a niko u klubu ni ne razmišlja o neuspehu, do višeg ranga možemo stići i preko baraža. Tu bi nas čekao somborski Radnički, jedna sjajna ekipa, tako da bi bilo dobro da sve završimo u ligaškom delu i već tog 25. maja proslavimo veliki uspeh.

Da podsetimo, dvadesettrogodišnji Uroš Čubrilo je u aktuelnoj sezoni odigrao 17 mečeva u dresu OFK Starog grada. Na terenu je proveo 1.189 minuta, a u tom periodu je bio strelac 12 pogodaka, a očekuje se da golgeterski niz nastavi i u predstojećim mečevima kada će biti i doneta odluka o novom šampionu Opštinske lige Bačka Palanka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading