LEGENDA NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJENA: Tradicija je nastavljena - delegacije FSB i FSS položile vence na grob Miljana Miljanića! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija je nastavljena...

LEGENDA NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJENA: Tradicija je nastavljena - delegacije FSB i FSS položile vence na grob Miljana Miljanića! (FOTO GALERIJA)

Foto: FSB

Bio je jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka koje je ova zemlja iznedrila, a njegov rad i doprinos najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, poštuje se.

 

Proteklo je 12 i po godina od kako nas je napustio Miljan Miljanić, a danas su predstavnici Fudbalkog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Srbije nastavili tradiciju koja je uspostavljena tokom održavanja Memorijalnog turnira koji nosi ime velikog stručnjaka.

Shodno praksi i tradiciji, drugog dana Međunarodnog memorijalnog turnira „Miljan Miljanić”, članovi rukovodstva FSS i FSB, u prisustvu delegacija učesnika i članova porodice Miljanić, položili su cveće na grob legendarnog stručnjaka u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije venac je položio Dusan Gelić, Koordinator liga takmičenja i tim menadžer mlađih reprezentativnih selekcija.

Ispred Fudbalskog saveza Beograda, prisutni su bili predsednik Marko Zdravković i generalni sekretar Miloš Mirković.

 

Kao i svake godine, pomen velikom vizionaru koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, evropskom i svetskom fudbalu, nije mogao da prođe bez Vladimira Petrovića Pižona, Stanislava Karasija, Dušana Savića, Mojaša Radonjića...

U ime porodice, Miljanov sin, Miloš Miljanić, pozvao je sve prisutne na tradicionalno zajedničko druženje u restoranu Madera.

Da podsetimo, Miljan Miljanić je rođen u Bitolju 4. maja 1930. godine. Tokom trenerske karijere radio je kao selektor Jugoslavije, a predvodio je i Crvenu zvezdu, kao i španske klubove Real Madrid i Valensiju.

Preminuo je u Beogradu 13. januara 2012. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading