GOSPODARE PROTIVNIČKIM ŠESNAESTERCIMA: Moša i Tirke iz Bačke Palanke nemaju dilemu - CILJ je TITULA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.03.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugarstvo van terena su pretočili u ubojiti tandem od koga strepe protivničke odbrane.

GOSPODARE PROTIVNIČKIM ŠESNAESTERCIMA: Moša i Tirke iz Bačke Palanke nemaju dilemu - CILJ je TITULA!

Foto: Privatna arhiva

Fudbaleri OFK Starog Grada iz Bačke Palanke već dve sezone nalaze se u okviru opštinskog ranga takmičenja u gradu na jugozapadu Bačke, a do sada ostvareno u aktuelnoj sezni daje im za pravo da se nadaju da već od predstojeće jeseni mogu zakoračiti ka višem takmičarskom rangu, Područnoj fudbalskoj ligi Sombor.

 

Tokom prethodne jeseni klub je ostvario učinak od devet pobeda i tri remija i u ovom momentu ima bodovni zaostatak za vodećim ekipama koji je i te kako nadoknadiv.

Uoči prvog prolećnog susreta i velikog derbija protiv ekipe Vojvodine iz Tovariševa, razgovarali smo sa dvojicom bačkopalanačkih napadača od kojih se mnogo očekuje u predstojećim mesecima.

Naši sagovornici ovoga puta su bili Uroš Čubrilo (2000.) i Aleksandar Poša (2006.) fudbaleri pred kojima strepe protivnički defanzivci.

Za početak, naše sagovormike smo zamolili da nam kažu nešto o svojim dosadašnjim fudbalskim karijerama:

Uroš: - Prve fudbalske korake sam napravio u redovima ČSK Pivare iz Čelareva, ekipi čiji sam dres nosio u čak tri navrata. Kasnije me je put odveo u Krila Krajine iz Bačke Palanke, da bi sa Našom Zvezdom iz Silbaša ostvario najveći klupski uspeh osvajanjem šampionskog pehara u Opštinskoj ligi Bačka Palanka. Zatim je usledio prelazak u sadašnju ekipu i član OFK Starog Grada sam već dve godine.

Aleksandar: - Fudbalom sam krenuo da se bavim u ekipi Tvrđave iz Bača iz koje prelazim u Krila Krajine, da bih nakon boravka u subotičkom Spartaku stigao ponovo u Bačku Palanku gde sam poneo opremu OFK Starog Grada.

Bačkopalančani su prvi deo sezone oknčali na visokoj trećoj poziciji. Kako ocenjujete jesenje ostvarenje kluba?

Uroš: - Milsim da smo za nijansu mogli i bolje rezultate da zabeležimo tokom jeseni. Zabeležili smo veliki broj pobeda, ali i neke kikseve koji su nas na kraju i koštali prve pozicije i jesenje titule. Bilo je tu i objektivnih razloga za navedeno, s obzirom da su nas pratile i povrede, kao i kartoni, ali je jasno da u nastavku takmičenja sve propušteno možemo nadoknaditi.

Aleksandar: - U klub sam tek stigao, ali sam pratio rezultate u prethodnoj polusezoni. Ekipa je uigrana, ali i mlada i poletna. Imamo i sjajnog trenera što su sve preduslovi da ostvarimo ciljeve koje je klub stavio pred nas.

 

Tandem napadača nema dilemu uoči nastavka sezone:

Uroš: - Apsolutno verujem da možemo ostvariti ono što svi želimo i da će propušteno biti nadoknađeno. Odradili smo sjajne pripreme i ekipa je spremna da se uključi u borbu za titulu.

Aleksandar: - Kratko i jasno ću istaći da jedino razmišljamo o titulu i plasmanu u viši rang takmičenja.

Ekipa je trenutno trećeplasirana iza Vojvodine iz Tovariševa i Krivnja iz Selenče. Koji od navedenih sportskih kolektiva će biti konkurentniji u borbi za pehar?

Uroš: - Bodovni zaostatak nije veliki, ali moram da istaknem i da imamo i jedan meč manje odigran, tako da smo svi tu negde. Obe ekipe koje pored nas konkurišu za sam vrh, jesu sjajne i sa pravom su na pozicijama koje zauzimaju, ali bih malu prednost dao ekipi iz Selenče uz napomenu da Vojvodina ima iskusniji sastav koji zna da se takmiči i kako se ostvaruje rezultat.

Aleksandar: - Uz poštovanje oba rivala, mogao bih ipak Krivanj da izdvojim kao većeg konkurenta, mada će i ekipa iz Tovariševa biti ravnopravna u borbi za vrh tabele.

U sferi interesovanja srpske sportske javnosti jeste predstojeći 172. Večiti derbi i duel između Crvene zvezde i Partizana. Kakva su očekivanja uoči predstojećeg spektakla:

Uroš: - Ja kao Partizanovac se nadam dobrom rezultatu crno-belih. Zvezda nije prikazala tokom sezone da je kvalitetnija i mislim da bi predstojeći duel mogao da se okonča podelom bodova što bi ostavilo Partizan na čelnoj poziciji i otvoreni put ka tituli.

Aleksandar: - Partizan trenutno jeste prvi, ali je Zvezda kvalitetnija. Kao neko ko navija za klub sa Marakane, nemam dilemu. Zvezda će pobediti i sigurno će osvojiti novu titulu.

Uz kratki osvrt na svetkovinu srpskog fudbala, ostavil ismo dvojicu fudbalera da se pripremaju i za veliki derbi Opštinske lige Bačka Palanka koji je na programu predstojećeg vikenda. OFK Stari Grad u subotu 9. marta sa početkom od 14.30 časova gostuje Vojvodini iz Tovariševa, a nakon navedenog duela biće mnogo jasnije koja od ekipa će barem za korak biti bliža ostvarenju zacrtanog cilja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading