FOTO UBOD: Goreo je Beograd - Južnoamerička atmosfera na prestoničkom derbiju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.03.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vikend za nama obeležio je meč u kojem su prestonički prvoligaši pružili pravi fudbalski užitak ljubiteljima sporta.

FOTO UBOD: Goreo je Beograd - Južnoamerička atmosfera na prestoničkom derbiju!

Foto: Instagram.com/ultrasgrupesrbijaa

Omladinski stadion na staroj Karaburmi bio je poprište derbija u kojem je lider prvoligaškog karavana ekipa OFK Beograda dočekala RFK Grafičar koji primarno teži plasmanu u plej-of fazu.

 

U navedeni duel "romantičari" su ušli nakon poraza u prolećnoj premijeri u Čelarevu gde su minimalnim rezultatom 0:1 izgubili od RFK Novog Sada 1921. Sa druge strane klub sa Senjaka je zabeležio važan trijumf u meču protiv Inđije Toyo Tires, tako da su u derbi ušli daleko bolje raspoloženi.

Verovatno i neočekivano, "grafosi" su i na Omladinskom stadionu ostvarili trijumf rezultatom 2:0.

Igrao se 71. minut meča kada je Embop Babakar razantnim udarcem sa 13, 14 metara na maestralan način okončao akciju napadačkog reda ekipe sa Senjaka, čime je najavljeno veliko iznenađenje na Omladinskom stadionu.

Svega pet minuta kasnije stavljena je tačka na veliki beogradski prvoligaški derbi. Strahinja Stojanović je udarcem sa 18 metara pogodio donji levi ugao Popovićevog gola, čime je pitanje pobednika bilo rešeno i tri boda prvi put u aktuelnoj sezoni nisu ostala na staroj Karaburmi.

- Prva liga Srbije, 22. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - RFK Grafičar (Beograd) 0:2 (0:0)

Strelci: E, Babakar u 71. i S. Stojanović u 76. minutu za RFK Grafičar

Stadion: Omladinski stadion

Gledalaca: 500

Sudija: Marko Delibašić

Žuti kartoni: F. Halabrin, A. Đermanović (OFK Beograd); A. Maksimović, A. Vukićević (RFK Grafičar)

OFK Beograd (Beograd): Popović, Ademi, Bogdanović, Georgijević (Bajić), Halabrin (Mićić), Ilić (Evripidou), Marković (Mojsilović), Plavšić, M. Stanković (Stoisavljević), N. Stanković, Đermanović. Trener: Simo Krunić

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Ajdar (Delibašić), Babakar (Mladenović), Ćurić, Jovanović, Maksimović (Spasojević), Marić (Nikolić), Matić, Stojanović (Ogbu), Vasiljević, Vukićević. Trener: Marko Neđić

 

Međutim, ono što se posebno mora istaći jeste atmosfera koju su priredili dmaći navijači. Popularna "plava unija" svih 90 minuta je bodrila svoj klub, a priređen je i spektakl uz pirotehniku koji je podsetio na atmosfere koje prave južnoamerički navijači.

Za kraj treba podsetiti i na ono što dve ekipe očekuje u narednom periodu.

Ekipa OFK Beograda je novim neuspehom još jednom neprijatno iznenadila armiju navijača, a priliku da se vrate na staze uspeha imeće već u sredu 6. marta kada će na staroj Karaburmi gostovati Inđija Toyo Tires, jedna od ekipa koja se takođe nada direktnom plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Sa druge strane, fudbaleri RFK Grafičara nakon startnim uspesima približili su se, ne samo plasmanu u plej-of, već sada mogu i razmišljati o borbi za plasman u sam vrh tabele. U vanrednom 2. kolu "grafosi" dočekuju trenutno trećeplasirani Tekstilac iz Odžaka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading