CRNA SERIJA SE MORA PREKINUTI: Bodovi su neophodni i jednima i drugima - veliki derbi prvoligaškog karavana uživo na portalu Republika.rs!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.03.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da lider pokaže svoje pravo lice.

CRNA SERIJA SE MORA PREKINUTI: Bodovi su neophodni i jednima i drugima - veliki derbi prvoligaškog karavana uživo na portalu Republika.rs!

Foto: OFK Beograd

Gotovo pune dve godine protekle su od kako su fudbaleri OFK Beograda u dva uzastopna prvenstvene meča zabeležili rezultatske neuspehe. Tog maja 2022. godine "romantičari" su u okviru Srpske lige Beograd prvo poraženi od Radničkog u Obrenovcu rezultatom 2:3, da bi sedam dana kasnije sa Omaldinskog stadiona bodove odnela i ekipa Zvezdare koja je slavila rezultatom 2:1.

 

Start prolećnog dela sezone u takmičarskoj 2023/24 godini nije doneo očekivane rezultate aktuelnom lideru prvoligaškog karavana. Puleni trenera Sime Krunića iznenađujuće su ostali bez bodova u Čelarevu gde ih je minimalnim rezultatom 1:0 savladao RFK Novi Sad 1921, da bi u velikom prestoničkom derbiju bolji od OFK Beograda bili i fudbaleri RFK Grafičara koji su na staroj Karaburmi upisali pobedu rezultatom 2:0, što je pored izgubljenih bodova donelo još jednu glavobolju plavo-belima, usled činjenice da već 180 minuta "romantičari" nisu zatresli protivničku mrežu.

Priliku da se ponovo zakorače utabanim stazama uspeha, OFK Beograd će imati već u sredu 6. marta kada će na svom stadionu u, verovatno i derbiju kompletnog šampionata, dočekati drugoplasiranu Inđiju Toyo Tires koja je da sada ostvarila polovičan učinak.

- Prva liga Srbije, 23. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Stadion: Omladinski stadion

Datum: Sreda, 6. mart

Početak: 14 časova

Glavni sudija: Nikola Đorđević

Pomoćne sudije: Nemanja Jovanović-Džajić; Uroš Radovanović

Četvrti sudija: Marko Mihailović

Foto: OFK Beograd

Stara Karaburma je u epicentru zbivanja - na programu je veliki derbi

 

I pored dva startna neuspeha u 2024. godini "romantičari" i dalje imaju zavidnu prednost. U derbi prvoligaškog karavana ulaze sa 14 bodova prednosti u odnosu na predstojećeg rivala, ali bi svakako novi rezultatski neuspeh prilično uzdrmao temelje plavo-bele građevine.

Takođe treba napomenuti da OFK Beograd poslednji put nije postigao pogodak u dva vezana susreta još od kraja oktobra i početka novembra 2022. godine, kada su mečevi protiv Zemuna i surčinskog Jedinstva okončani rezultatom 0:0.

Svi oni koji u sredu ne budu u mogućnosti da uživo prate veliki prvoligaški derbi, tok utakmice će moći da prate samo na portalu Republika.rs

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading