POVRATAK NAKON PUNE DECENIJE: Iskusni stručnjak seda na užarenu klupu - rukovodstvo je od njega tražilo samo jednu stvar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.03.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici kluba su goruće pitanje rešili nakon samo nekoliko sati.

POVRATAK NAKON PUNE DECENIJE: Iskusni stručnjak seda na užarenu klupu - rukovodstvo je od njega tražilo samo jednu stvar!

Foto: Starsport

Fudbaleri užičke GFK Slobode u prolećni deo takmičarske 2023/24 sezone ušli su sa novim šefom stručnog štaba, ali i starim ciljevima da se obezbedi opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, u uvodna dva kola nastavka šampionata popularne "ere" ostvarile su isto toliko poraza. U prolećnoj premijeri na stadionu "Radomir Antić", rezultatom 2:0 slavila je novosadska Mladost GAT, da bi identičnim ostvarenjem prethodnog vikenda Užičani bili poraženi na gostovanju u Vršcu.

Nakon dva vezana neuspeha, Dušan Ivanović koji je u grad na Đetinji stigao polovinom meseca januara, odlučio je da podnese neopozivu ostavku, a samo par sati kasnije klub je informisao javnost da je imenovan i četvrti klupski trener u aktuelnoj sezoni.

Kroz Užice su tokom sezone već prošli Blažo Bulatović, Predrag Ristanović i dojučerašnji trener Dušan Ivanović, a u narednom periodu ekipu će sa klupe predvoditi Ljubiša Stamenković poznatiji po nadimku Piskavac.

Reč je o iskusnom pedesetdevetogodišnjem treneru koji se nakon pune decenije vraća u redove crveno-crnih i pokušaće svojim iskustvom da pomogne ekipi da izađe iz krize, a zatim i da obezbedi opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Foto: GFK Sloboda Užice

Povratak na dobro poznato mesto nakon pune decenije - Ljubiša Stamenković Piskavac

 

- Ljubiša Stamenković:

Datum rođenja: 13. jul 1964. godine

Mesto rođenja: Smederevo

Trenerska karijera: Bežanija (Beograd), Sloboda (Užice), Napredak (Kruševac), Borac (Čačak), OFK Beograd (Beograd), Smederevo 1924 (Smederevo), GFK Jagodina (Jagodina)

Priliku za ponovni debi na klupi Užičana, Piskavac će imati već u sredu 6. marta kada će ekipa GFK Slobode dočekati na stadionu "Radomir Antić" ekipu šabačke Mačve. Biće to duel ekipa koje nisu zabeležile očekivana ostvarenja na startu prolećnog dela sezone i kojima su bodovi više nego potrebni.

Prvi ovosezonski duel dve ekipe koji je odigran 22. septembra prethodne godine, okončan je podelom bodova rezultatom 0:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading