ON SVOJA OBEĆANJA ISPUNJAVA: "Proročanstvo" Nemanje Matića se ostvaruje - evo šta je izrekao pre godinu dana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro se očekuje i potvrda reči nekadašnjeg srpskog reprezentativca.

ON SVOJA OBEĆANJA ISPUNJAVA: "Proročanstvo" Nemanje Matića se ostvaruje - evo šta je izrekao pre godinu dana!

Foto: Starsport

Fudbaleri Jedinstva sa Uba nalaze se na korak od ostvarenje istorijskog plasmana u elitni rang srpskog klupskog fudbala, a kako bi do navedenog i došlo, crveno-beli moraju u poslednja dva prvenstvena meča da osvoje isto toliko bodova.

 

Ekipa sa stadiona "Dragan Džajić" imaće priliku već u subotu 18. maja da se iz Sremske Mitrovice vrati kao nov član srpske fudbalske elite, a ukoliko na "AdmiralBet Areni" domaći Radnički spreči veliko slavlje, crveno-beli će neophodno tražiti na svom terenu sedam dana kasnije u meču protiv Smedereva 1924.

Čini se da bi do svega teško došlo da nije bilo jednog čoveka - nekadašnjeg srpskog reprezentativca, Nemanje Matića.

Sve je počelo leta 2016. godine kada je Nemanja Matić stigao na Ub i preuzeo brigu o klubu koji je iznedrio neka od najvećih imena našeg fudbala.

Te sezone Jedinstvo se takmičilo u četvrtom rangu, a već u prvoj sezoni u tadašnjoj Zoni Jug sa 71 osvojenim bodom, osvojeno je drugo mesto na tabeli i plasman u zapadnu grupu srpskoligaškog karavana.

Pet sezona su Ubljani gradili sebi put ka prvoligaškom karavanu, da bi se nadoma elite našli u sezoni 2022/23. Upravo tada, na polovini navedene takmičarske godine, Nemanja Matić je proročki izjavio:

- Jedinstvo naredne sezone napada Superligu!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Vizija Nemanje Matića se ostvaruje

 

Obećano je i gotovo ispunjeno. Matić je imao jasnu viziju. Uvek se znalo ko šta u klubu radi, kockice su se poklopile, klub je napredovao iz dana u dan i sada dolazi do svog istorijskog plasmana u elitu.

Nedavno je klub najavio i rekonstrukciju stadiona "Dragan Džajić" čime će Jedinstvo dobiti i sjajne uslove kako za rad prvog tima, tako i za napredak mlađih kategorija, a ljubiteljima fudbala ostaje da sačekaju i vide, koji su krajnji dometi crveno-belih, ali se već sada može naslutiti da nikome na Ubu neće biti lako da stigne do bodova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading