ZAVRŠEN FAJNAL FOR LIGE ŠAMPIONA U BEOGRADU: Unikaha bolja u španskom finalu!

Autor:

Sport

28.04.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotov je spektakl u Areni.

ZAVRŠEN FAJNAL FOR LIGE ŠAMPIONA U BEOGRADU: Unikaha bolja u španskom finalu!

Foto: Starsport

Košarkaši Unikahe pobednici su FIBA Lige šampiona za takmičarsku 2023/24 godinu, pošto su u finalu savladali Tenerife rezultatom 80:75!

Od samog početka nametnuli su ritam igrači Unikahe, ali nikako nisu uspevali da se odlepe na nešto veću razliku, već su gotovo čitav meč imali od +5 do +10. 

Na samom kraju je čak Tenerife i uspeo da priđe na najbližu razliku od samo tri poena, ali je od tog momenta do kraja ostalo 11 sekundi, što nije bilo dovoljno da se dođe do potpunog preokreta, pa je Unikaha preuzela naslov u košarkaškoj Ligi šampiona od Telekom Bona.

U redovima pobedničkog tima najbolji je bio Kendrik Peri sa 17 poena, dok je kod poraženih dominirao Kajl Gaj sa 18.

Ove dve španske ekipe svakako imaju izuzetno uspešnu sezonu, a Unikaha se u španskoj ACB ligi bori čak za prvo mesto sa Real Madridom. Kada su u pitanju Tenerife, i one imaju šta da kažu pošto dele petu poziciju sa Valensijom i Mursijom.

 

Kada već pričamo o njima, košarkaši španske Mursije i grčkog Peristerija su danas ranije pružili pravi spektakl u borbi za treće mesto na Fajnal for turniru FIBA Lige šampiona u Beogradu. Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva, a rezultat je na kraju bio 87:84 u korist tima Španaca.

Peristeri je krenuo hrabro i uspeo da zadrži vođstvo u početnim trenucima utakmice, ali je Mursija brzo preuzela kontrolu. Njihova prepoznatljiva kvalitetna odbrana doprinela je stvaranju razlike koju su uspešno održavali tokom većeg dela meča.

Džo Regland je bio ključni igrač za Peristeri u završnici utakmice, uspevši da ih vrati u igru i smanji zaostatak na svega četiri poena. Atmosfera je postala još napetija kada je Keni Vilijams postigao trojku, smanjujući razliku na samo dva poena, ali je Mursija izdržala sve nalete i osvojila treće mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading