PRIMENA NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE U KOŠARCI: Fajnal-four Lige šampiona u Srbiji biće spektakl bez presedana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.04.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska prestonica po ko zna koji put ispisuje nove stranice istorije igre pod obručima.

PRIMENA NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE U KOŠARCI: Fajnal-four Lige šampiona u Srbiji biće spektakl bez presedana! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/Basketball Champions League

Beograd će od 26. do 28. aprila, biti centar evropske košarke, jer će ugostiti najbolje timove FIBA Lige šampiona na završnom turniru, Fajnal-foru.

Istovremeno, predstojeći turnir biće i istorijski, so bzirom da će ovo biti prvi put da se seniorski zvanični meč igra na specijalnoj podlozi, koja je već korišćena na Svetskom prvenstvu za košarkašice do 19 godina i na Ol-star meču ove godine.

Menadžer Košarkaškog saveza Srbije za organizaciju međunarodnih takmičenja, Dejan Damnjanović, istakao je da će Fajnal-for FIBA Lige šampiona biti igran sa najnovijom tehnologijom u sportu. Specijalna podloga koja će se koristiti košta preko 1,7 miliona evra i predstavlja vrhunac tehnološkog dostignuća u košarci. Ova podloga obezbeđuje ravnomerno odskakanje lopte i sprečava klizanje igrača, uz pomoć stakla sa posebnim gravurama koje štite košarkaše od povreda.

 

 

Dejan Damnjanović istakao je da je najvažnije kakav je osećaj košarkaša na ovoj podlozi, te da je sve što utiče na igru pažljivo razmatrano prilikom dizajniranja podloge. Posebni difuzori su ubačeni u LED podlogu kako bi se izbegla refleksija svetlosti koja dolazi odozdo i ne bi uticala na košarkaše. Ova inovativna tehnologija obećava unapređeno iskustvo igrača i izuzetno uzbudljive utakmice.

Fajnal-for Lige šampiona u Beogradu predstavlja revolucionarni korak u evropskoj košarci, pružajući igračima i navijačima jedinstveno iskustvo koje kombinuje vrhunski sport i naprednu tehnologiju. Očekuje se da će ovaj događaj postaviti nove standarde u organizaciji košarkaških takmičenja i ostaviti neizbrisiv trag u istoriji evropske košarke

 

 

Kada je reč o samom takmičenju, interesantno je napomenuti da će se na turniru naći čak tri španske ekipe Tenerife, Mursija i Unikaha, a njima će pokušati da se suprostavi grčki Peristeri.

Parovi polufinala FIBA Lige šampiona:

Tenerife (Španija) - Peristeri (Grčka)

Mursija (Španija) - Unikaha (Španija)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading