FRUSTRIRAJUĆE: Razočaravajući tripl-dabl učinak - Dončić se ispromašivao u porazu Dalasa! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.05.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muk u "Ameriken Erlajns Centru" u Koloradu.

FRUSTRIRAJUĆE: Razočaravajući tripl-dabl učinak - Dončić se ispromašivao u porazu Dalasa! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/

Košarkaši Dalasa su u drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige uspeli da stignu do brejka u duelu sa Oklahomom i činilo se da će sastav iz Kolorada, odbranom domaćeg parketa, stići nadomak velikog konferencijskog finala.

Međutim, četvrto plej-of odmeravanje snaga dve ekipe, pred više od 20.000 ljubitelja košarke u Dalasu pripalo je gostima koji su trijumfom ne samo izjednačili rezultat u seriji, već i stigli do velike psihološke prednosti.

Košarkaši Oklahome su do poravnanja rezultata u seriji stigli trijumfom u "Ameriken Erlajns Centru" rezultatom 100:96, čime su osigurana barem još dva duela dveju ekipa.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Šej Gildžes-Aleksander sa impresivnih 34 poena, uz osam skokova i pet asistencija, a  istakli su se i Čet Holmgren sa 18 poena, devet skokova i četiri blokade, kao i Lu Dort sa 17 poena i osam skokova. Džejlen Vilijams takođe je pružio sjajan učinak sa 14 poena, devet skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

 

 

I pored poraza, ekipa Dalasa je zabeležila neverovatnih 13 blokada na meču što predstavlja novi rekord franšize u plej-ofu. Najefikasniji igrač u ekipi Dalasa bio je Pi Džej Vašington sa 21 poenom i impresivnih 12 skokova, ali je možda i tragičar susreta bio Luka Dončić. Ostvario je sjajni košarka tripl-dabl učinak od 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija, ali je imao i katastrofalan procenat šuta na sinoćnjem meču, šutirajući 6/20 iz igre i pogađajući samo dve trojke od devet pokušaja.

Naredna peta utakmica između ove dve ekipe igra se u noći između srede i četvrtka, a domaćin će biti Oklahoma. Očekuje se veliko uzbuđenje i neizvesna borba za plasman u narednu fazu takmičenja. Navijači sa nestrpljenjem iščekuju ishod ove važne utakmice.

Da podsetimo, pobednik serije u kojoj se sastaju Dalas i Oklahoma, u velikom konferencijskom finalu sastaće se sa pobednikom duela između Denvera i Minesote, a trenutni rezultat i u toj seriji iznosi 2:2.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading