SAZNAJEMO: Koleno nije izdržalo! Evo kada Topića možemo ponovo očekivati na parketu!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.05.2024

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baš nema sreće.

SAZNAJEMO: Koleno nije izdržalo! Evo kada Topića možemo ponovo očekivati na parketu!?

Foto: Starsport

Dočekali smo i početak najvažnijeg dela košarkaške sezone, kada ćemo saznati i ko će biti ovosezonski nosilac "prstena" regionalne ABA lige i ko će zasigurno i naredne sezone biti član evropske košarkaške elite.

U prvom meču finalne serije Crvena zvezda je u dramatičnoj završnici savladala Partizan rezultatom 85:82 čime je ostvarila ne samo važan trijumf, već došla i do psihološke prednosti u seriji koja se igra na tri dobijena meča.

Međutim, jedan detalj je svakako pokvario slavlje svima kojima su crveno-bele boje na srcu.

Crvena zvezda je suočena sa novim problemom, jer je plejmejker Nikola Topić ponovo povredio isto koleno koje ga je već mesecima držalo van terena. U poslednjem Večitom derbiju protiv Partizana, Topić je nakon jednog prodora osetio jak bol i odmah je bilo jasno da je reč o ozbiljnom problemu. Trener Janis Sferopulos je nakon meča izjavio da će Topić biti upućen na magnetnu rezonancu kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede, te da će više informacija biti dostupno tokom današnjeg dana.

Ono što se nezvanično saznaje, ponovna povreda istog kolena mogla bi vrlo lako da već sada prouzrokuje činjenicu da je za mladog košarkaša sezona okončana i da je pred njim period ponovnog oporavka što će svakako biti veliki udarac i za samog igrača, ali i klub koji je mnogo očekivao od Topića u samom finišu aktuelne takmičarske godine.

Foto: Starsport

Ostao je bez važnog "šrafa u ekipi" - Janis Sferopulos

 

Da podsetimo, Nikola Topić je obeležio start aktuelne sezone pružajući sjajne partije u dresu beogradske Mege za koju je nasupao kao pozajmljeni igrač od strane Crvene zvezde. Usled svega navedenog Topić je vraćen na mali Kalemegdan, ali je nakon samo nekoliko utakmica doživeo tešku povredu koja ga je na četiri i po meseca odvojila od parketa.

Treba napomenuti da je bilo naznaka da će Nikola Topić na ovogodišnjem NBA draftu biti izabran od strane San Antonija, ali nakon najnovijih dešavanja, ostaje da se vidi da li će do navedenog zaista i doći.

U finišu sezone trener Janis Sferopulos neće moći da računa na Topića, a ostaje da se vidi kada možemo očekivati njegov povratak na parket.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading