DELIJE I GROBARI U RATU - KOGA SU SUDIJE VIŠE POKRALE, A KOGA ĆE POKRASTI: Delegiranje arbitara za finale važnije od košarke

Autor:

Sport

14.05.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na udaru Pukl, Jovčić, ali i Javor i Obrknežević.

DELIJE I GROBARI U RATU - KOGA SU SUDIJE VIŠE POKRALE, A KOGA ĆE POKRASTI: Delegiranje arbitara za finale važnije od košarke

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 85:82 u prvom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige i tako poveli sa 1:0 u seriji. Vremena za odmor nema jer večiti rivali koliko sutra igraju drugi meč, takođe u Pioniru i opet uz domaćinstvo crveno-belih. Zato se navijači domaćeg tima nadaju i istom ishodu, dok partizanovci veruju da bi nešto moglo da se promeni.

Foto: Starsport

Naneli i Teodosić

Međutim, ono što im je zajedničko je to što pobedu ne očekuju da im donesu njihovi ljubimci, što bi valjda bilo logično, već sudije. Tačnije, i jedni i drugi kukaju na arbitre i ističu kako se krađa desila u prvom meču (grobari), odnosno kako bi ona mogla da se desi (delije). Kao "argument" za preokret, bez pomisli da je suđenje bilo ujednačeno, se navodi to što sudije u drugom meču neće biti iste kao u prvom. Naime, na prvoj utakmici sudije su bili Saša Pukl, Luka Kardum i Milivoje Jovčić, dok će drugi meč suditi Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić.

Tako grobari kukaju na Jovičića i Pukla, dok delije strahuju od "novog lopovluka Zvezdinog dželata Javora". Kao prvo, partizanovci navode činjenicu da je Zvezda sinoć izvela 42 slovodna bacanja, a Partizan 25. Kao prolog tvrdnji da su Zvezdi lako dosuđivani faulovi okačen je kontakt Jaga i Avramovića. Takođe, navode da su i ostali prekršaji olako dusuđivani u korist domaćina.

 

 

Na to su i delije odmah replicirale podsećanjem da je prošle sezone samo Matijas Lesor  izveo 21 slobodno bacanje u pobedi Partizana i to sve do kraja treće četvrtine. Međutim, Zvezda je slavila pa se zvezdaši nisu previše osvrtali na prvi meč, već je njih strah od drugog. I to zbog dva imena, od kojih jedno posevno iskače - Damir Javor.

Foto: Starsport

Damir Javor

Ne mali put proteklih godina Zvezda se žalila na deljenje pravde poznatog slovenačkog sudije. Iznosili su sa Malog Kalemegdana i taksativne navode gde i kada ih je Javor pokrao, zahtevali su da im on više ne sudi, ali uzalud. "Sudija lopov", kako zvezdaši često oslovljavaju Javora, biće glavni delilac pravde u sredu u Pioniru. Šta više, delije su se osvrnule na nedavnu polufinalnu seriju između Partizana i Budućnosti u kojoj tvrde da je Javor pomogao Partizanu.

 

 

Međutim, nije Javor jedni "na tapetu". Tu je i Obrknežević, koji je trebalo da sudi finale AdmidalBet ABA lige prošle godine između Partizana i Crvene zvezde, koju su seriju crno-beli na kraju rešili u svoju korist i osvojili trofej, ali se naprasno povukao "jer ima obaveze".

On je obavestio čelnike AdmiralBet ABA lige da neće biti prisutan za finalnu seriju, ali razlog nije objavljen. I to mu nije bio prvi put jer je godinu dana ranije odbio da sudi na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, tačnije nije bio u finalu između Zvezde i Partizana, iako je bio najavljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading