VEROVALI ILI NE! Vozio traktor u suprotnom smeru na auto-putu Niš-Dimitrovgrad! POLICIJA GA ZATEKLA MRTVOG PIJANOG!

Autor:

Hronika

27.04.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svašta smo viđali od strane bahatih vozača na auto-putevima, ali traktor još niko nije vozio suprotnom trakom!

VEROVALI ILI NE! Vozio traktor u suprotnom smeru na auto-putu Niš-Dimitrovgrad! POLICIJA GA ZATEKLA MRTVOG PIJANOG!

Foto: Printscreen/Facebook/Горан Весић

Na auto-putu Niš-Dimitrovgrad u blizini Dimitrovgrada oko 18:30 sati saobraćajna policija privremeno je preusmerila saobraćaj sa preticajne na voznu saobraćajnu traku zbog vozila, poljoprivredne mašine - traktora sa priključnim oruđem, koje se kretalo u suprotnom smeru!?

 

 

Lice koje je vozilo traktor, u vidno alkoholisanom stanju, lišeno je slobode i privedeno u policiju u Dimitrovgradu, objavio je na Fejsbuku ministar Goran Vesić uz sliku traktora na autu-putu.

- Služba obilaska Puteva Srbije obezbeđuje traktor. Dat je nalog izvođaču da ukloni traktor sa auto-puta - napisao je Vesić..

Ovaj slučaj je za rubriku “verovali ili ne”. Svašta smo viđali od strane bahatih vozača na auto-putevima, ali traktorom još niko nije vozio suprotnom trakom!

- Vreme je da izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja predvidimo meru oduzimanja vozila za bahate vozače koji voze suprotnom trakom na auto-putevima i brzim saobraćajnicama - istakao je Vesić.

Inače, prošle godine i početkom ove, u Srbiji je zabeleženo na desetine slučajeva vožnje u suprotnom smeru, mahom na auto-putu, doduše, svi su vozili automobile, niko do sada nije traktor.

Koliko to može biti pogubno najbolje ilustruje primer iz septembra prošle godine kada je Dejan J. (51) nastradao vozeći auto-putem Miloš Veliki brzom trakom u kontra-smeru, nakon čega je naleteo na drugo vozilo. Suvozač i vozač drugog automobila zadobili su teške telesne povrede, a automobil kojim je Dejan upravljao u potpunosti je izgoreo.

Nakon ovog i još nekoliko primera, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naložio je da se na svim uključenjima na auto-putu postave i znakovi "suprotan smer".

- Odlučili smo da postavimo dodatne saobraćajne znake pored postojećih koji su postavljeni u skladu sa zakonom. Nažalost, većina onih koji su vozili auto-putem u kontra smeru činili su to namerno, bez obzira na saobraćajnu signalizaciju - napisao je Vesić svojevremeno na društvenim mrežama.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading