DEVOJČICA (13) POVREĐENA U KURŠUMLIJI U STABILNOM STANJU: Dete zadobilo teške povrede nakon pada sa RINGIŠPILA!

Autor:

Hronika

09.05.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj nesreći povređeno je ukupno 13 osoba.

DEVOJČICA (13) POVREĐENA U KURŠUMLIJI U STABILNOM STANJU: Dete zadobilo teške povrede nakon pada sa RINGIŠPILA!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ, Shutterstock

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš, dr Zoran Perišić, saopštio je da je 12-godišnja devojčica iz Kuršumlije, koja je povređena na ringišpilu, trenutno u stabilnom stanju.

Prema Perišićevim rečima, povrede devojčice ne zahtevaju aktivno hirurško lečenje u ovom trenutku, ali je naglasio da postoji povreda mozga. Devojčica je sedirana na mašini za disanje i prati se kako bi se njeno stanje stabilizovalo, nakon čega će biti napravljena procena najboljeg načina lečenja za njeno stanje.

- Devojčica je sedirana na mašini za disanje, prati se, sve se to radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, a onda će se napraviti procena najboljeg načina lečenja za njeno stanje - rekao je Perišić Tanjugu.

Nesreća se dogodila u sredu kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice u Kuršumliji, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park. U ovoj nesreći povređeno je ukupno 13 osoba. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa, i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila, zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Podsetimo, građani koji su se našli na licu mesta kada je došlo do tragedije, potvrdili da je prizor bio veoma uznemirujuć.

- Ringišpil se prepolovio negde na polovini i onaj deo gore, konstrukcija, gde su zakačene krope sa decom se pokidao. To je jako velika i teška konstrukcija i kako je padala, padala je na decu. Ovo je opšti haos i velika tragedija. Ringišpil je sigurno star jedno 50 godina, još iz moje mladosti. Stigla je policija, priveli su tog gazdu, on je mlađi dečko - rekao je očevidac Dejan Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading