ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE OPŠTINSKU UPRAVU KURŠUMLIJA ZBOG RUŠENjA RINGIŠPILA

Autor:

Hronika

09.05.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Zaštitnika građana povodom kontrole rada nadležnih organa

ZAŠTITNIK GRAĐANA KONTROLIŠE OPŠTINSKU UPRAVU KURŠUMLIJA ZBOG RUŠENjA RINGIŠPILA

Foto: Printscreen/Nova S, Shutterstock

Zaštitnik građana je danas, na osnovu informacija iz medija da je u padu ringišpila u Kuršumliji povređeno 13 osoba od kojih je jedno dete zadobilo povrede opasne po život, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija.

Zaštitnik građana od Opštinske uprave Kuršumlija traži da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima ovog slučaja, a posebno da li su nadležni organi Opštinske uprave Kuršumlija u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje ringišpila.

Od ovog nadležnog organa Zaštitnik građana dalje traži da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest.

Da podsetimo, devojčica (13) zadobila je teške povrede nakon rušenja ringišpila na vašaru u Kuršumliji, a prema izveštaju lekara, nepromenjeno je u odnosu na juče, saopšteno je iz UKC Niš.

Devojčica koja je najteže povređena u nesreći u Kuršumliji i dalje je u veoma teškom stanju i nalazi se u medicinski izazvanoj komi. Njen brat Stefan Belošević se oglasio danas za "Blic" TV i detaljno ispričao šta se zapravo desilo

- Gubili su čas u školi, sa drugaricama je otišla na ringišpil i desilo se to što se desilo. Meni je drug javio. Bio sam na poslu i odmah sam izašao i krenuo za Prokuplje. Na pola puta mi je javljeno da je odvezena za Niš, i stavljena u veštačku komu i na respirator - kaže Stefan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading