VLASNIKU RINGIŠPILA I ZAKUPCU ODREĐEN PRITVOR! Oglasio se sud posle velike nesreće u Kuršumliji!

Autor:

Hronika

09.05.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom Z.Lj. se stavlјa na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlјa na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane trinaest lica, koji su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavlјanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovolјava propisane mere za bezbednost i zdravlјe lјudi.

VLASNIKU RINGIŠPILA I ZAKUPCU ODREĐEN PRITVOR! Oglasio se sud posle velike nesreće u Kuršumliji!

Foto: Printscreen/ Youtube/ProkupljePress, Shutterstock

Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji, sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z.Lj i J.N. odredi pritvor, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike, i iz razloga jer je za krivično delo koje im se stavlјa na teret propisana kazna zatvora teža od 5 godina.

Takođe, način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Z.Lj. se stavlјa na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlјa na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane trinaest lica, koji su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavlјanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovolјava propisane mere za bezbednost i zdravlјe lјudi.

Podsećamo, juče u 13.20 časova u Kuršumliji, iz za sada nepoznatog razloga, došlo je do rušenja konstrukcije ringišpila pri čemu je 13 osoba, uglavnom dece, zadobilo povrede od kojih je jedna devojčica (12) u teškom stanju i ima povrede opasne po život.

Svi povredjeni su vozilima policije i Doma zdravlja u Kuršumliji prevezena do prostorija službe Hitne pomoći.

Vlasnik ringišpila je odmah priveden u policijsku stanicu, kao i zakupac placa, a posle zadržavanja danas im je određen i pritvor.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading