JOSIP STANIŠIĆ BIĆE UREZAN ZLATNIM SLOVIMA U ANALE FUDBALA: Apotekari imaju priliku da ostvare neverovatan podvig!

Autor:

Sport

10.05.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova generacija Leverkuzena ušla je u istoriju kluba!

JOSIP STANIŠIĆ BIĆE UREZAN ZLATNIM SLOVIMA U ANALE FUDBALA: Apotekari imaju priliku da ostvare neverovatan podvig!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se u finale Lige Evrope odigravši nerešeno sa Romom 2:2 i ukupnim rezultatom 4:2 bili bolji od Vučice. U Dablinu izabranici Ćabija Alonsa odmeriće snage sa Atalantom u istorijskoj utakmici za oba kluba. Ovi remijem Apotekari su ušli u istoriju fudbala, a ova generacija biće upamćena kao najuspešnija u anale kluba, a ime a ime Josip Stanišić zlatnim slovima urezano. 

Naime, Roma je vodila 2:1 do samog kraja, a Stanišić je golom u zadnjim minutima srušio rekord Benfike od 48 utakmica za redom bez poraza u svim takmičenjima. Bajer ima 49 mečeva ne zna za izgubljen meč, ima skor od 40 pobeda i 9 remija. Ova generacija Leverkuzena ima priliku da ostvari neverovatan podvig, ono što niko u novijoj istoriji nije uspelo.

Pamti se čuvena Arsenola generacija nepobedivih, koja je bez poraza osvojila Premijer ligu u sezoni 2003/04, a pre toga je to uspelo Ajaksu u čuvenoj sezoni 1994/15 i Bešiktašu 1991/92. Takođe, do ovog podviga došli su i  Porto u sezonama 2010/11 i 2012/13, Juventus  2011/12, Seltik i Kopenhagen u sezoni 2016/17, Dinamo Zagreb i Dinamo Kijev 2014/15, PAOK 2018/19 i Crvena zvezda 2022/23, ali nijedan od tih klubova nije završio celokupnu sezonu bez poraza. 

Foto: www.profimedia.rs

 

Leverkuzen igra i finale Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna i tu su favoriti. Ukoliko dođu do triple krune, biće ovo najuspešnija sezone nekog kluba u novijoj istoriji. Ćabi Alonso radi fenomenalan posao na klupi Apotekara i izrasta u fanstatičnog trenera. Ako Bajer dođe do svih trofeja, defnitivno biće zaboravljena košamrna sezona 2001/02, koju bi svaki navijač Leverkuzena rado zaboravio i konačno bi posle 22 godine došlo naplatu sva patnja kroz koju je klub iz grada kraj Rajne prošao. 

Tada su za Leverkuzen igrale legende poput Mihaela Balaka, Buta na golu, u odbrani Lusio, Dijego Plasente, Jens Novotni, Boris Živković, u vezi su sarađivali Karsten Ramelov, Ze Roberto, Bernd Šnajder i Jildraj Bašturk, dok su u napadu šansu dobijali Ulf Kirsten, Oliver Nevil i Dimitar Berbatov. Mnogi bi rekli tim za velika dela, ali su ipak u samoj završnici sezoni poklekli i nisu uspeli da se vinu u nebesa i dođu do istorijskog uspeha. 

Nakon ove tragične sezone dobili su  naziv Luzerkuzen ili Neverkuzen, ali konačno su skinuli to prokelstvo i žive svoj san.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading