NAPADNUTA DVA POSLANIKA: Uhapšene dve devojke, evo šta su im učinile na ulici

Autor:

Svet

10.05.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je reagovala munjevito

NAPADNUTA DVA POSLANIKA: Uhapšene dve devojke, evo šta su im učinile na ulici

Foto: youtube.com/welt

Policija nemačke savezne države Baden-Virtemberg saopštila je da su u Štutgartu napadnuta dva poslanika te države iz stranke Alternative za Nemačku (AfD), a da su pod istragom zbog tog napada dve devojke starosti 19 i 23 godine.

Poslanici su zadobili lakše povrede u sredu uveče dok su stajali ispred štanda koji je postavljen u okviru obeležavanja 75. godišnjice nemačkog ustava, prenosi DW.

Policija je navela da su oni zadobili povrede u predelu glave i vrata, a AfD je pozvala ministra unutrašnjih poslova te savezne države Tomasa Strobla da učini nešto protiv, kako je navela, "levičarskog ekstremizma".

Ovaj napad se desio posle niza napada na nemačke političare, među kojima je poslednji slučaj napada na ministarku za ekonomiju Berlina Francisku Gifi koju je nepoznata osoba udarila u glavu u biblioteci.

U utorak je takođe član Zelene partije star 48 godina napadnut u Drezdenu dok je lepio plakate, a policija je saopštila da je pod istragom grupa koja je uzvikivala nacističke slogane.

Kad smo kod Nemačke, panevropska stranka "DiEM25" grčkog političara Janisa Varufakisa saopštila je danas da je on pokrenuo tužbu protiv države Nemačke jer su mu je zabranjen ulazak u tu državu 12. aprila, kada je trebalo da prisustvuje Palestinskom kongresu.

U saopštenju se navodi da je, posle zahteva Varufakisa za obrazloženje o zabrani ulaska u Nemačku, ta država odbila da odgovori, pozivajući se na "nacionalnu bezbednost".

"Imajući u vidu ovo jasno kršenje nemačkih i evropskih zakona... Varufakis vodi nemačku vlast na sud zbog kršenja njegovih osnovnih prava i klevete, navodeći njegovu nameru da se žali, ako bude potrebe, i evropskim sudovima", piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading