LEVERKUZEN POSLE JOŠ JEDNOG NEVEROVATNOG POVRATKA UŠAO U ISTORIJU! Nijedan evropski klub NIKADA nije ovo uradio!

Autor:

Sport

10.05.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta rade ovi momci...

LEVERKUZEN POSLE JOŠ JEDNOG NEVEROVATNOG POVRATKA UŠAO U ISTORIJU! Nijedan evropski klub NIKADA nije ovo uradio!

Foto: Hudl

U Dablinu 22. maja dobićemo novog šampiona Lige Evrope, a to će biti bolji iz duela Atalanta - Bajer Leverkuzen! Tim iz Bergama je, nakon remija u Marseju od 1:1, bio bolji od Olimpika sa 3:0, dok je četa Ćavija Alonsa posle drame na Baj Areni PONOVO došla do izjednačenja u 97. minutu i ukupnim rezultatom 4:2 izbacila Romu!

Na Baj Areni svedočili smo jednoj šokantnoj utakmici na kojoj smo videli apsolutno sve.

Iako su imali rezultat koji ih vodi dalje, "farmaceuti" su bili blizu prvog poraza u sezoni. Međutim, da do toga ne dođe i da se obori rekord Benfike star godinama, pobrinuo se Josip Stanišić. Tako je Bajer postao prva evropska ekipa ikada kojoj je pošlo za rukom da 49 mečeva u nizu bude neporažena. Mora se skinuti kapa Alonsu i njegovim igračima za ono što rade od početka sezone.

Kada je u pitanju sam tok meča, Bajer je potpuno dominirao na terenu tokom celog meča i zaista se činilo da će ovo lako rešiti u svoju korist, međutim, sve se promenilo na samom isteku prvog poluvremena kada je Ta napravio prvu glupu grešku. Oborio je rivala nepropisno u svojih 16 metara i tako omogućio Leu Paredesu da sa bele tačke smanji prednost "farmaceuta" praktično ni iz čega.

U drugom delu - ista slika. Mile Svilar se istakao sa nekoliko neverovatnih odbrana, činilo se da apsolutno ništa ne može proći iza njegovih leđa, a onda Roma pravo ni iz čega dolazi do izjednačenja nakon još jedne gluposti i igranja rukom ispred svog gola! Ponovo je Paredes sa "kreča" savladao Kovara i potpuno neočekivano poravnao rezultat u 66. minutu. 

Međutim, Svilar nije mogao ništa kada je viđen komičan autogol Manćinija iz 82. minuta koji je bio zlata vredan za Leverkuzen, pošto im je doneo plasman u finale Lige Evrope! Smoling, tek što je ušao na teren, zasmetao je svom čuvaru mreže što je rezultiralo da Italijan nehotice zatrese svoju mrežu. Ipak, da se neverovatni niz bez poraza u sezoni nastavi pobrinuo se Josip Stanišić koji je u 97. minutu konačno savladao Svilara i poslao četu Ćavija Alonsa u Dablin gde će se boriti za drugi trofej u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading