BAJER NE ZNA DA IZGUBI UTAKMICU! LEVERKUZEN POSLE DRAME IDE U FINALE LIGE EVROPE! Atalanta će ga tamo čekati!

Autor:

Sport

09.05.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atalanta i Bajer Leverkuzen igraće u finalu Lige Evrope!

BAJER NE ZNA DA IZGUBI UTAKMICU! LEVERKUZEN POSLE DRAME IDE U FINALE LIGE EVROPE! Atalanta će ga tamo čekati!

Foto: www.profimedia.rs

Bajer Leverkuzen - Roma 2:2 (4:2)

'82 (AG) Manćini, '97 Stanišić; '43 (P), '66 (P) Paredes

Atalanta - Olimpik Marsej 3:0 (4:1)

'30 Lukman, '52 Rugeri, '94 Ture

U Dablinu 22. maja dobićemo novog šampiona Lige Evrope, a to će biti bolji iz duela Atalanta - Bajer Leverkuzen! Tim iz Bergama je, nakon remija u Marseju od 1:1, bio bolji od Olimpika sa 3:0, dok je četa Ćavija Alonsa posle drame na Baj Areni PONOVO došla do izjednačenja u 97. minutu i ukupnim rezultatom 4:2 izbacila Romu!

 

 

Na Baj Areni svedočili smo jednoj šokantnoj utakmici na kojoj smo videli apsolutno sve! Bajer je potpuno dominirao na terenu tokom celog meča i zaista se činilo da će ovo lako rešiti u svoju korist, međutim, sve se promenilo na samom isteku prvog poluvremena
kada je Ta napravio prvu glupu grešku. Oborio je rivala nepropisno u svojih 16 metara i tako omogućio Leu Paredesu da sa bele tačke smanji prednost "farmaceuta" praktično ni iz čega.

U drugom delu - ista slika. Mile Svilar se istakao sa nekoliko neverovatnih odbrana, činilo se da apsolutno ništa ne može proći iza njegovih leđa, a onda Roma pravo ni iz čega dolazi do izjednačenja nakon još jedne gluposti i igranja rukom ispred svog gola! Ponovo je Paredes sa "kreča" savladao Kovara i potpuno neočekivano poravnao rezultat u 66. minutu. Svilar je nastavio da pravi čuda kada god bi protivnički igrač izašao ispred njega, ali nije mogao to da uradi i protiv svog. 

Komičan autogol Manćinija iz 82. minuta bio je zlata vredan za Leverkuzen, pošto im je doneo plasman u finale Lige Evrope! Smoling, tek što je ušao na teren, zasmetao je svom čuvaru mreže što je rezultiralo da Italijan nehotice zatrese svoju mrežu. Ipak, da se neverovatni niz bez poraza u sezoni nastavi pobrinuo se Josip Stanišić koji je u 97. minutu konačno savladao Svilara i poslao četu Ćavija Alonsa u Dablin gde će se boriti za drugi trofej u sezoni.

Atalanta je, reklo bi se rutinski, izborila plasman u finale. Lukman je u 30. minutu doveo svoj tim u prednost, da bi Rugeri na početku drugog dela povisio to na 2:0. Tada se već mnogo lakše disalo u Bergamu, a da pobeda bude još ubedljivija pobrinuo se Ture u poslednjim sekundama meča postavivši konačan rezultat od 3:0.

 

TOK MEČEVA

KRAJ MEČEVA

97. minut - BAJER LEVERKUZEN NE ZNA DA IZGUBI UTAKMICU - JOSIP STANIŠIĆ JE PODOGIO MREŽU SVILARA I IZJEDNAČIO I POSLAO "FARMACEUTE" U FINALE LIGE EVROPE!

94. minut - Gotovo je u Bergamu gde je Atalanta u poslednjim sekundama meča dotukla Olimpik Marsej preko Turea i plasirala se u finale Lige Evrope!

82. minut - GOOOOOL! KAKVA UŽASNA REAKCIJA ODBRANE ROME! Autogol je postigao Manćini nakon što ga je lopta komično pogodila posle kornera i Bajer opet ima prednost! Smoling tek što je ušao na teren zasmetao je Svilaru i omogućio da lopta uđe u gol.

78. minut - GOL! EL KABI POSTIŽE PETI POGODAK NA DVA MEČA PROTIV ASTON VILE! Kakav igrač! Olimpijakos vodi ukupno 6:2!

74. minut - Kakva šansa za Adlija da vrati prednost Leverkuzenu! Šutirao je tik pored stative!

 

 

66. minut - I ponovo glupost prave igrači Leverkuzena i tako dozvoljavaju Paredesu da sa bele tačke potpuno poravna rezultat na Baj Areni! Bajer je napadao i bio bolji rival, ali Argentinac surovo kažnjava neiskorišćene šanse domaćih!

59. minut - Šta radi Mile Svilar na golu Rome! Još jednom je odbranio zicer Leverkuzenu i drži "vučicu" u životu!

52. minut - GOL! Atalanta je sve bliža plasmanu u finale pošto sada ima dva gola prednosti u odnosu na Marsej posle pogotka Rugerija!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43. minut - GOOOL! Paredes pogađa sa bele tačke i vraća Romu u igru u Leverkuzenu!

30. minut - GOL! Ovog puta u Ligi Evrope - Lukman je efektnim pogotkom doveo Atalantu u vođstvo!

 

 

10. minut - GOL! Ali na utakmici Lige konferencije! Olimpijakos već vodi sa 1:0 protiv Aston Vile - Ko drugi nego El Kabi! Ukupno je 5:2.

POČELI SU MEČEVI

PRE UTAKMICE

20:25 - Evo i sastava svih ekipa:

LEVERKUZEN (3-4-2-1): Kovar - Tapsoba, Ta, Inkapije- Frimpong, Džaka, Palasios, Grimaldo - Adli, Hofman - Hložek

ROMA (4-3-3): Svilar - Spinacola, Manćini, Endika, Anhelinjo - Paredes, Kristante, Pelegrini - Azmund, Lukaku, El Šaravi

ATALANTA (3-4-3): Muso - De Ron, Hijen, Đimšiti - Zapakosta, Kopmejners, Ederson, Ruđeri - De Ketelare, Skamaka, Lukman

MARSEJ (3-4-3): Lopes - Embemba, Žigo, Balerdi - Klos, Veretu, Kondogbija, Merlen - Endiaje, Obamejang, Arit

20:15 - Uz dve utakmice Lige Evrope, izveštavaćemo i sa dešavanja i u Pireju gde Olimpijakos dočekuje Aston Vilu u okviru polufinala Lige konferencija. Crveno-beli brane 4:2 sa prve utakmice, a goste iz Birmingema očekuje paklena atmosfera na stadionu "Jorgos Karaiskakis". 

20:00 - Utakmice počinju tačno za sat vremena, a uskoro će biti poznati i sastavi.

UVOD

Večeras nas očekuje revanš polufinala Lige Evrope, u najavi veoma uzbudljiv.

U prvom duelu, fudbaleri Bajer Leverkuzena savladali su Romu u gostima sa 2:0, dok su igrači Olimpika iz Marseja i Atalante odigrali nerešeno 1:1.

Četa Ćavija Alonsa nastavlja da živi ludi san o tripleti. Sezona iz snova u kojoj i dalje ne znaju za poraz može se nastaviti večeras kao što je i prošle nedelje na Olimpiku. Florijan Virc i Robert Andrih su u prvom meču bili junaci za "farmaceute", postigavši golove u 28. i 73. minutu. Mladi nemački fudbaler je iskoristio grešku u odbrani Rika Karsdorpa da otvori rezultat, dok je Andrih zapečatio pobedu hirurški preciznim udarcem u drugom poluvremenu. Izgledala je veoma rutinski ova pobeda Leverkuzena koji izgleda nezaustavljivo, ali i četa Danijele De Rosija se pita.

Sa druge strane, na Velodromu, iako je Marsej bio blagi favorit, remijem su bili zadovoljniji igrači Atalante, koji večeras u Bergamu imaju priliku da pred svojim navijačima izbore prolaz dalje.

U prvom poluvremenu, napadač Atalante Đanluka Skamaka, koji se nalazi u neverovatnoj formi, postigao je gol za svoj tim u 11. minutu, nakon asistencije Kopmajnersa. Međutim, u 16. minutu Atalanta je doživela peh kada se povredio Kolašinac, a umesto njega ušao je Mario Pašalić. Domaćin je uspeo da izjednači preko Šansela Mbembe, uz asistenciju Kondogbije.

U drugom poluvremenu, Obamejang je propustio veliku priliku za preokret u 42. minutu, dok je Lukman propustio dobru šansu u 63. minutu. Saru je na drugoj strani poništen gol zbog ofsajda, a najviše uzbuđenja bilo je u 73. minutu kada je Onuahi sa ivice šesnaesterca zatresao prečku. Na kraju je ostalo samo 1:1, pa se sve rešava večeras u Italiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading