DVA TEŠKA UDARCA ZA ZVEZDU ZA JEDNO VEČE: Ništa od direktnog plasmana u Ligu šampiona!

Autor:

Sport

11.05.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gajile su se nade, ali ništa.

DVA TEŠKA UDARCA ZA ZVEZDU ZA JEDNO VEČE: Ništa od direktnog plasmana u Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Fudbaleri Šahtjora su ostvarili značajnu pobedu nad svojim najvećim rivalom Dinamom iz Kijeva rezultatom 1:0, osiguravši tako titulu šampiona Ukrajine dva kola pre kraja sezone. Odlučujući trenutak se desio u 33. minutu kada je Georgi Sudakov bio precizan sa bele tačke.

Ova pobeda je označila da je Šahtjor 15. put postao najbolji tim u Ukrajini, jasno pokazujući da nema konkurencije u domaćem prvenstvu. Direktni susret sa Dinamom rezultirao je ubedljivom prednošću od sedam bodova, čime su potvrdili svoju dominaciju.

Ovaj rasplet nije išao na ruku Crvenoj zvezdi, koja je bila u trci za direktan plasman u Ligu šampiona sve do večeras. Ukrajinski tim je bio konkurent sa visokim koeficijentom u kvalifikacijama, te je bilo potrebno da ne osvoji nacionalno prvenstvo, ali je pobeda nad Dinamom značila da Zvezda više nema šanse za direktnu vizu za elitno takmičenje. Sada će navijači crveno-belih lagodnije pratiti finale Lige šampiona gde će Real Madrid igrati protiv Borusije iz Dortmunda, gde je trebalo da se nadaju tituli Kraljevskog kluba, pa je sada postalo svejedno ko će pobediti.

 

I da se dogodilo čudo i da je Šahtjor ostao bez titule, Rijeka je doživela poraz od ekipe Varaždina rezultatom 3:1 u 34. kolu hrvatskog prvenstva, što znači samo jedno. Ovo je već treći uzastopni poraz za Rijeku, koja sada za vodećim Dinamom zaostaje četiri boda. Ukoliko "modri" ostvare pobedu protiv Osijeka, time bi osigurali titulu prvaka, što bi takođe svakako onemogućilo Zvezdu da ode direktno u elitu. Sa 78 bodova, sedam više od Rijeke, Dinamo bi stekao nedostižnu prednost dva kola pre kraja prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading